HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.04.26. 09:41 program készítő

Megszűnik a HÖK vagy összevonják?

Felsőoktatási Törvény
A HALLGATÓK KÖZÖSSÉGEI, A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK, A HALLGATÓK ORSZÁGOS KÉPVISELETE

1-A NAV vizsgálja a kifizetett jutalmak adót képező részének befizetését(havi 140-150 ezer forintot is, az egyik HÖK-elnök összesen 2,5 millió forintot ösztöndíjat szedett össze a karrierje során. A pénzek kifizetéséről ők maguk döntöttek, majd saját magukat ellenőrizték.)

2,A HÖK második legfontosabb feladata a pénzügyi szolgáltató feladat. A HÖK határozza meg a Tanulmányi Ösztöndíj juttatásának feltételeit, kiírja és elbírálja az Állandó Szociális Támogatásokat, az Eseti Szociális Támogatásokat, a Kiutazási Támogatásokat, a Nyelvvizsga ösztöndíjat, a Szakmai gyakorlat ösztöndíjat, Tudományos támogatást. FONTOS, hogy csak a bírálat tartozik hozzájuk, a konkrét kifizetéseket a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) végzi.

 

7. §

(1) A HÖK a jogszabályok, és a fõiskolai szabályzatok keretei között önállóan gazdálkodik a rendelkezésére bocsátott vagyonnal. A gazdálkodásért az elnök és a gazdasági elnökhelyettes felelõs.


Jogorvoslat

8. §

(1) A HÖK a jelen Alapszabályban, illetve az Ftv.-ben meghatározott további jogainak megsértése esetén – beleértve azt is, ha az alapszabályának jóváhagyását a Szenátus megtagadja – tizenöt napon belül törvényességi kérelmet nyújthat be a fenntartóhoz. A fenntartó döntése ellen a közléstõl számított harminc napon belül jogszabálysértésre vagy intézményi szabályzatban foglaltakba ütközésre hivatkozással a HÖK a bírósághoz fordulhat.

Felhasznált jogszabályok: 2005. évi CXXXIX. törvény a felsõoktatásról

 

A Hallgatói Önkormányzat feladatai
Ellátja a egyetem hallgatóinak érdekképviseletét, érdekvédelmét, gyakorolva törvényekben, és más egyeteminál magasabb jogszabályokban, valamint egyetemi és kari szabályzatokban, továbbá egyetemi és kari tanácsi határozatokban ráruházott, a hallgatói jogviszonyból származó kollektív döntési, egyetértési, javaslattételi és ellenőrzési, véleményezési jogokat.

Segíti az egyetemi autonómia kialakítását és gyakorlását, az oktatás színvonalának emelését, az oktatói és hallgatói tanszabadság megvalósítását, az oktatók és hallgatók közötti jó viszony kialakítását és fenntartását, a egyetemi közélet élénkítését.

Szervezi az egyetemi diákéletet, hozzájárul a hallgatók szakmai területükön túlmutató ismereteinek, képességeinek fejlesztéséhez, felkészíti őket a közéleti szerepvállalásra. Az egyetem hagyományainak ápolása, hagyományteremtés. Ily módon feladata például a ballagások, ifjúsági napok, tanulmányi utak szervezése, rendezése, felügyelete stb.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr767399546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása