HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.09.03. 18:24 program készítő

MILLA-MIGRATION AID--EGYÜTT,nincs amerikai kapcsolat?

Tehát nincs Soros pénz benne! Ez ma a legnagyobb vicc.

Anyanyelvi szinten beszélnek velük!(video--http://www.sokkaljobb.hu/content/ko-migration-aid-vs-jobbik-legrosszabb-esetben-tot%C3%A1lis-k%C3%A1osz-lehet)

JOBB NEM KUTAKODNI A NETEN MERT RENGETEG MAGYAR ÉS KÜLFÖLDI SZÁL VAN(köztük német újságok is)

ELŐRE TUDTÁK,HOGY JÖNNEK A BEVÁNDORLÓK

Takarékossági okokra hivatkozva július elsején bezárt a budapesti afgán nagykövetség – adta hírül a magyarországi sajtó tegnap.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, az afgán kormány takarékossági okokból csökkenti külképviseleti hálózatát. Zsohár Zsuzsa, a menedékkérőket segítő Migration Aid szóvivője szerint az afgán állam magára hagyta állampolgárait azzal, hogy megszüntette budapesti külképviseletét.

Frankfurt am Main, Németország
Aqua PR Fordító, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság "kényszertörlés alatt"
ügyvezető, 2005
A lekérdezett cég jelenleg törlési eljárás alatt áll vagy megszűnt. Üzleti kapcsolat létesítése csak nagy körültekintéssel vagy egyáltalán nem javasolt.

A kiadó 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy a tulajdonos Zsohár Zsuzsanna, édesapja, Zsohár János közel 40 év gyűjtőmunkája során felhalmozott könyvtárát új élettel töltse meg, tartalmát pedig szélesebb olvasóközönséggel ismertesse meg.


Az első hat hétben, amíg saját zsebből oldottunk meg mindent, na meg az adományozók zsebéből, hat millió forintot költöttünk el BKK-jegyre. Most az adományozóink, egy nap alatt, amikor megnyílt a gyógyszerszámlánk, nyolcszáznegyvenezer forintot adományoztak.

 

Magyar Narancs: A Migration Aid 2015 júniusában alakult, a Facebookon szerveződött és szerveződik a mai napig, s mára több ezer önkéntes csatlakozott. Hogyan lehet ennyi ember munkáját összehangolni?

Zsohár Zsuzsanna: Június 29-én indultunk, először Szegeden alakult meg a MigSzol, majd pár napra rá Budapesten is a mi csoportunk. A Vállalkozók Klubja Egyesület hozta létre, ám a szervezet már túlnőtt rajta, a zárt csoport létszáma 6 ezer fő, az oldalunkat három és fél hét alatt 8 ezren lájkolták. Az állandó önkéntesek száma 5 százalék körül van, a pályaudvarokon – ebből a Keleti és a Nyugati a legforgalmasabb csomópont – az ún. placcmesterek koordinálják az eseményeket. Nagyon sok adományozónk van, mindenki beleteszi, amit tud. Szeretnénk, ha több koordinátor lenne, de ez még csak a hatodik hetünk, az egész szerveződés ad hoc, így igazából minden nap egy csoda.

MN: Önt mi motiválta, amikor csatlakozott?

ZSZS: Nálunk a családban ez alap, a nagymamám menekült volt Németországban, amikor nagyapám hadifogságba esett, ő pedig egyedül maradt a kisbabával. Aztán az a kisbaba felnőtt, és egy délszláv háború elől menekülő családot fogadott be, én pedig ekkor voltam gyerek. Nekem természetes, hogy ha baj van, segítek.

MN: A melegétel-osztásról lemondtak, adományt gyűjtenek és osztanak, és ami a leginkább kell: információt. Sok migránsokat segítő szervezet van, mindegyiknek más a profilja. Hogy találta meg ez a csoport a fő tevékenységi körét?

ZSZS: Átgondoltuk, hogy mi az, amit lehet csinálnunk, és mi az, ami törvénybe ütközik. Volt, hogy köztér jelleggel akartak újabb csoportok alakulni, például az InfoPark-csoport, de ezt leállítottuk, mert nem az a célunk, hogy minden köztéren ott legyünk és sátorokat állítsunk fel, hanem hogy ezek az emberek eljussanak a nekik kijelölt befogadóállomásra.

MN: A Vállalkozók Klubja Egyesületről kiderült, hogy szerepel a NAV listáján végrehajtás alatt álló cégek között. Ujhelyi Sándor elnök elmondta, hogy a felajánlott pénzadományokat egy önkéntesekből álló felügyelőbizottság kezeli, a költések pedig nyilvánosak. Maradt-e az egyesületnek bármilyen szerepe, akár moderátori, akár pénzügyi?

ZSZS: Annyit tudok az egyesületről, hogy az elnöke, Ujhelyi Sándor alapította ezt a csoportot, és ő is ugyanolyan tag, mint bárki más. Pénzadományok egyébként már nincsenek, az első héten beérkezett nagyjából egymillió forint, aztán leállítottuk, mert támadták érte a csoportot, kivettük belőle a pénzt, elszámoltunk vele, azóta pénz nélkül működünk, és lám, elmúlt a feszültség.

MN: Adományokat viszont folyamatosan várnak.

ZSZS: Két gyűjtőpontunk van – ezek is felajánlásból. A helyszín hetente-havonta változik, ugyanúgy megyünk tovább mi is, mint a menedékkérők. Nincs is szükség állandó helyre, ebben a vándorlásban van egy olyan dinamika, amitől friss tud maradni az egész. Mindennap kirakjuk a Facebook-oldalunkra, hogy milyen adományokat fogadunk (banán, BKV-jegy, szendvicsalapanyag), vagy kirakjuk, hogy női ruhát most nem kérünk, mert nagyon sok van, és mindenki azt adományoz, amit akar.
A múlt pénteken például az egyik budapesti nagykövet titkára hívott fel, hogy a nagykövet szeretné körbejárni a helyszíneket, ami meg is történt, és éppen ma (hétfőn) hívtak, hogy a nagykövet felajánlott 1000 eurót projektcélra. Én azt javasoltam, hogy ebből a debreceni nagyállomásra tegyenek le egy mobilvécét, vagy kettőt. A pénznélküliség az egyik legnagyobb lépés volt a részünkről, ahogy ez a szervezet nélküli szervezettség is nagyon bejött. Rendezett káoszban működünk, és érezzük, hogy kezd súlyunk lenni.
http://magyarnarancs.hu/belpol/aki-segit-az-megkonnyebbul-kicsit-95976


Üdvözöllek, kedves Érdeklődő!
Három gyerek mellett úgy éreztem, tartozom a Világegyetem Igazságérzetének annyival, hogy segítő kezet nyújtsak mindazoknak, akik a családdá válás útján lépkednek.
Az elmúlt pár évben sok mindenen mentem keresztül velük, házasság, válás, új kapcsolat. Egy kórházi, egy roham, egy otthon. Babakocsi, hordozás, tejfrász, tejtesó. Kijutott hidegből és melegből egyaránt.
Gyere, légy te is részese! Kérdezz, tapasztalj, add tovább

Zsuzsanna kérdésünkre elmondta: nem ez az első alkalom, hogy karitatív tevékenységet végez: a Skót Egyházzal együttműködve rendszeresen részt vesz jótékonysági vacsorák lebonyolításában.

Nyugodt szívvel merem állítani, hogy minden ember legalább egyszer megbukik életében. Én is megbuktam, sajnos kicsit későn. Különben talán ma lenne vegyészdiplomám. Más kérdés, hogy mit kezdenék vele :) - esetleg be sem iratkoznék a műegyetemre, mert tisztában lennék azzal, hogy az egyszer eltolt biosz felvételi nem jelenti a világ végét, egyszerűen csak keményebben kell tanulni a következő vizsgára. Mindezt pedig úgy, hogy én éveken át voltam magántanuló!


"Csak mi tudtunk kezelni eddig ekkora tömeget, ha elvész a bizalom, ránk sem hallgatnak majd" – jegyezte meg keserűen Zsohár Zsuzsa.

A Nyugatiból egy doktornő kísérte el őket a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol Wine egész reggelig vajúdott. Aztán hétfőn 6 óra 26 perckor megszületett a kis Hena – számolt be a Borsnak a menekülteket segítő Migration Aid szóvivője. – A kórházban éppen egy iráni orvos volt az ügyeletes, ő segítette világra az afgán kislányt, aki már egy zsidó keresztapát is magáénak tudhat – tette hozzá Zsohár Zsuzsa. A kispapa öröme nem volt felhőtlen, idősebb lányával és Hena nagymamájával a bicskei menekülttáborba küldték őket Wine lábadozása idejére.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr377758504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása