HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.04.06. 19:58 program készítő

KDNP-s vírus a facebookon

A KERESKEDELMI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE KIÁLL A VASÁRNAPI ZÁRVA TARTÁS MELLETT

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) következetesen kiáll a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi zárva tartása mellett – mondta a KDFSZ elnöke szerdán az MTI-nek reagálva az MSZP népszavazási kezdeményezésére.

Bubenkó Csaba hangsúlyozta, hogy a KDFSZ volt az egyetlen társadalmi szervezet, amely a munkavállalókat képviselte és kiállt a vasárnapi zárva tartás mellett. Hozzátette, hogy a szakszervezet álláspontját visszaigazolta az elmúlt egy év gyakorlata. Nem volt ugyanis tömeges boltbezárás a kiskereskedelmi láncoknál és nem kerültek több tízezren utcára sem az ott dolgozók közül – mondta.
A vasárnapi zárva tartás ugyanakkor javította a kiskereskedelmi láncoknál dolgozók munkakörülményeit, mert tervezhető lett a szabadidő, és a vasárnapi pihenőnap lehetőséget teremt a családok számára az együttlétre. A magyarországi gyakorlat más országban sem ismeretlen, a KDFSZ egy évvel ezelőtt az objektív tényekre alapozva alakította ki álláspontját a kérdésben – jegyezte meg.
Az MSZP népszavazási kezdeményezésével nem veszi figyelembe a munkavállalók véleményét, ami azért is szomorú, mert egy, a szakszervezetekhez “úgymond közel álló” pártról van szó – fejtette ki az elnök. Ez a párt most nem tartja a munkavállalók, a szakszervezeti tagok véleményét ugyanolyan fontosnak, mint azoknak az igényét, akik vasárnap vásárolni szeretnének – hangsúlyozta.
Igen érdekes az az álláspont, amely szerint a vásárlás szabadságához fűződő jog esősebb a családhoz, az egészséghez és a szabadidőhöz való jognál – jegyezte meg. A vasárnapi nyitva tartás mellett kampányolóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a több műszakban dolgozó kereskedelmi alkalmazottak korábban jóval kiszolgáltatottabbak voltak mint most – hangsúlyozta Bubenkó Csaba.(mti)


Hozzád szólok, Kedves Vásárló!
Nem érted, miért is akarunk /ha nem is mindenki, de hidd el túlnyomó többségünk igen/, a hétvégén családunkkal lenni. Megsúgom: Hogy normális körülmények és szerető emberek között kipihenjünk Téged!!
Téged, aki azt vallja:- Mi kereskedők, Érted vagyunk. Ha Te nem lennél, nem lenne munkánk.
Ez igaz is, de gondolj bele: Ha mi nem lennénk, Te sem tudnád elkölteni a pénzed. Hétköznap sem, nem még vasárnap...
Téged, aki alacsonyabb rendűként bánsz velünk, nemre, korra tekintet nélkül...
Téged, aki az illemet hírből sem ismeri...
Téged, aki rágózva, csámcsogva, telefonálva állsz előttünk, és ha urambocsá’ megszólítunk, zaklatásnak veszed, pedig csak a végösszeget közöltük...
Téged, aki az arcunkba köhögsz és még elnézést sem kérsz...
Téged, aki beleeszel, beleiszol az áruba, majd elvárod, hogy mosolyogva vegyük kezünkbe a DNS-edel vastagon ellátott terméket...
Téged, aki nem tudja megmondani, hogy milyen pékárut tettél a zacskóba, de fel vagy háborodva, hogy a franc tudja hány terméket én nem tudom fejből...
Téged, aki menet közben meggondolva magát, nem viszed vissza a mégsem kellő terméket, hanem bedugdosod mindenhová...
Téged, aki nem tudja mit jelent a Bejárat-Kijárat, csak úgy jössz-mész, ahogy úri kedved tartja...
Téged, aki nem vagy hajlandó tudomásul venni, hogy nekünk is van munkaidőnk, nekünk is jár pihenőidő, így őrjöngesz, ha éppen lezárt a kiszemelt kassza, vagy váltás van a pult mögött...
Téged, aki felháborodik, mert december 24-én délben bezár az üzlet, bár kb.15 percenként hangosbeszélőn felhívták a figyelmed rá...
Téged, aki felháborodik ha felhívják a figyelmed arra, hogy pár méterrel arrébb találsz olyan kasszát, ahol éppen nincs vásárló /mert nem vagy te birka, hogy terelgessenek.../
... és még sorolhatnám.....

És ezt nekünk naponta, mosolyogva kell lenyelnünk. Ha már nem megy a mosolygás /és van amikor már nem megy/ azt is zokon veszitek...

Szinte hallom, hogy azt mondod, aki ezt a pályát választotta, annak tudnia kellett mit vállal...

Csakhogy ez nem így van! Ha erre vágytunk volna, ápolónak megyünk Lipótmezőre...

Tudom, nem mindenki ilyen! De ahogy a mondás tartja: Akinek nem inge....

Hidd el Kedves vásárló, nem várunk köszönetet tőled, csak annyi tiszteletet, amennyit Te is elvársz tőlünk!

Utógondolat:

Ha Te hétvégén akarsz vásárolni, akkor Te NEM dolgozol hétvégén... akkor milyen jogon várod el tőlem, hogy én dolgozzam?

 

A KDNP tiszteletben tartja a Kúria döntését, és támogatja az összes olyan népszavazást, amelynek célja, hogy megismerjék az emberek véleményét. Azért a kereszténydemokraták továbbra is azoknak "a kiskereskedelemben dolgozóknak a pártján állnak, akiknek ma nem kell dolgozniuk" – fogalmazott homályosan Hollik István.


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tiszteletben tartja a Kúria döntését, és minden olyan népszavazást támogat, amelynek célja az emberek véleményének megismerése – írta a párt szerdai közleményében – közölte Hollik István, a kisebbik kormánypárt képviselője egy más témában tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Mint arról beszámoltunk, a Kúria megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, és hitelesítette az MSZP-s Nyakó István vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét.

A KDNP-s politikus kijelentette: a kereszténydemokraták továbbra is azoknak "a kiskereskedelemben dolgozóknak a pártján állnak, akiknek ma nem kell dolgozniuk".

A hitelesített népszavazási kérdés úgy hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?".

L.C.M ÁLLÁSPONTJA A KÉRDÉSBEN

Igen,jogodban áll fizetésed 1%-át a választott szakszervezetednek adni.
Igen,jogodban áll 5+2,vagy 6+2 munkarendben dolgozni.
Igen jogodban áll szabadon megválasztani a mukahelyedet.
Igen,jogodban áll a népszavazáson a saját álláspontodra szavazni.

Nem áll jogodban elítélni a vasárnap vásárolni akarók szándékát.
Nem áll jogodban a pénteken és szombaton vásárolni akarókat,szándékosan órákra fogva tartani.
Nem áll jogodban egy demokratikus népszavazás eredményét nem elfogadni.

De,igen--dolgozunk vasárnap is 6+2 -ben,havonta egy vasárnap szabad,de van olyan hónap amikor a szabadnap
nem esik vasárnapra,akkor az túlórának számit--nettó átlagkereset 120.000 ft.Amennyiben vasárnap zárva maradnak a multik
akkor maradunk a kisboltoknál,ahová este 8-ig bármikor mehetünk és 10 perc alatt bevásárolunk.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr218574520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skribler200 2016.04.09. 16:43:46

nincs ebben semmi nóvum...

csak nem fog a pénzcsapot rejtő csöcsbe /kdMp../ harapni...
süti beállítások módosítása