HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.10.22. 20:23 program készítő

Sikerül a fideszeseknek ellopni a 2014-es L.C.M. programját?

A fejlécben található 2014-es programunk plakátja!

0% munkanélküliség (aki akar dolgozhat)

Közmunka átalakítása Egyszerű foglalkoztatássá.

Nézzünk egy mai fideszes tervet:

Megszüntetik a munkanélküli segélyt, eltűnik a munkanélküliek anyagi támogatása!

Nemsokára teljesen megszűnik a munkanélküli segély – a munkanélküliek támogatása

Óriási és sokak számára megdöbbentő lépésre készül a kormány, végérvényesen el akarják törölni a munkanélküli segélyt!Kevesen tudják, de sok olyan ország van, ahol a munkanélkülieknek semmilyen ellátás, semmilyen támogatás nem jár, egyetlen forint segítséget sem kapnak!

A kormány a munkanéküli segély helyett közmunkát kínál.Minden eddiginél nagyobb volumenű közmunka program indul övőre, ezzel párhuzamosan pedig megkezdődik a felkészülés a munkanélküli segély végleges eltörlésére, melyet a kormány 2018-ra tervez.

Sokak szerinte ez az egyik legrosszabb döntés az elmúlt években, hiszen a tapasztalatok azt utatják szerintük, hogy a közmunka semmilyen belépőt nem jelent a normális munkaerőpiacra.A terv egyébként nem új, már 2010-bn nyilatkozott a kormány arról, hogy el kívánja törölnia munkanélküli segélyt, de most már elrhető közelségbe kerülta döntés!

Azért nem olyan fekete a dolog a cél nem rossz! —> 2018-ig teljesen eltörölné a munkanélküli-segélyeket, és elérné, hogy mindenkinek legyen olyan munkája, amiből nemcsak hogy megélni, hanem gyarapodni is tud. Orbán szerint a kormány így nem a munkanélküliséget, hanem a munkát támogatja.

2018-ig minden évben a negyedével csökkentenék a munkanélküliek támogatását és az erre szoruló embereket bevezetnék a közmunka programba.A kormányzat rendszeresen emlegeti, hogy a közmunka kaput jelent a munka világába, tehát a közmunkán keresztül a munkanélküliek segélyezettből átléphetnek a valódi munkaerőpiacra.

Az ellentábor ehhez képest azt állítja, hogy nagyon nehéz a közmunkaprogramból a piaci alapú munkavállalásba lépni,ugyanis a közmunkaprogramban dolgozó semmilyen plusz kompetenciára nem tesz szert munkájában, a napi munkaidő után már nehezére esik állást keresni és sokszor az önkormányzat sem partner a munkaerő megtalálásban ugyanis közmunkások olcsó munkaerőt biztosítanak számukra!

további fontos kérdés, hogy a lecsökkentett segélyek mellett mi lesz azokkal, akik egyszerűen nem jutnak közmunkához? Sok olyan esetről lehet tudni, hogy a közmunkáért is verseny van egyes településeken, aki ebből kimarad, és segélyt se kap, az nagyon gyorsan lecsúszhat.

A cikk az Index egyik cikke alapján készül!

Forrás: palyazatfigyelo.info

 

AZ L.C.M. KIDOLGOZOTT 2014-ES PROGRAMJÁBÓL?

1-A munkanélküli központok nem szűnnek meg ÁTALAKULNAK ÜGYFÉLKAPUS RENDSZERRÉ(ebben már benne van az INGYENES NÉPSZAVAZÁS is)

2-Megszüntetnénk a munkaerő közvetítő cégeket(ingyen lakás ,fekete munka)

3-Törvényben szabályoznánk KIVONULÓ KÜLFÖLDI CÉGEK,MAGYAR KEZEK ÁLTAL ÉPÍTETT GYÁRAT NEM BONTHAT EL(korrupció,kartelezés stb)

4-Megszüntetnénk a közmunkát(önkormányzati kertész)

5-Személyre szabott OKJ képzés

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr9111830619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása