HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2017.09.04. 16:13 program készítő

Angela Dorothea Kasner Dőnerland kancellárja és Martin Schulz

merkel1.jpg

Angela Dorothea Kasner Dőnerland kancellárja és Martin Schulz

Schulz ugyanis a vitában arról beszélt, hogy szerinte Merkel hibázott a határok megnyitásakor. Szerinte Merkel kész tények elé állította az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa "kivonja magát a felelősség alól" és "cserben hagyja Németországot", holott "sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak".

Az ARD és a ZDF közszolgálati televíziók mellett a két legnagyobb országos kereskedelmi tévé, az RTL és a SAT1 is élőben közvetítette.

A négy csatorna egy-egy ismert televíziós újságírója által vezetett vita első és leghosszabba blokkja a migrációról, menekültügyről és társadalmi integrációról szólt

L.C.M. Láthatatlan Civil Mozgalom hivatalos válasza 2017.09.04

HIBA VOLT KIENGEDNI AZ NDK POLGÁRAIT--BE KELLETT VOLNA FOGADNUNK ŐKET.

Az idősebbek és a középkorúak emlékeznek még rá: a Zugligeti Szent Család Plébánia előtt Trabik és Wartburgok, a kertben sátrak sora, a sátrakban nyugatra menekülni vágyó, félős keletnémetek. Félnek még attól is, hogy magyar újságíróknak nyilatkozzanak, akár csak életük morzsáját is megosszák velük. Nem tudták, hogy kijutnak-e Nyugat-Németországba, s számukra még az is benne volt a pakliban, hogy a magyar hatóságok visszazsuppolják őket a kummunista Német Demokratikus Köztársaságba.

A magyar vezetés azonban úgy döntött: akármit szóljanak is a keletnémet elvtársak, ők megnyitják a határt.

Horn Gyula, az akkori külügyminiszter később így emlékezett vissza Oskar Fischerrel, NDK-s kollégájával folytatott beszélgetésére:

"Fischer egyre döbbentebben hallgatott, a szeme összeszűkült. Biztosan azt hitte, hogy nem jól hall. Mikor befejeztem, csak annyit tudott kinyögni: tehát ezt a megoldást javasolják.

Azonnal rávágtam, hogy ez nem javaslat, hanem tájékoztató a döntésünkről.

Erre Fischer: „Hiszen ez zsarolás! Sőt árulás! Tudja-e, hogy ezzel cserbenhagyják az NDK-t, s átállnak a másik oldalra? Ennek magukra nézve nagyon súlyos következményei lesznek. Mikor kívánják a lépést megtenni?” Közöltem vele, hogy szeptember 3-ról 4-re virradó éjjel.

–Ez lehetetlen! – kapkodta a levegőt Fischer. – Katasztrofális következményekkel jár a lépésük. Ne tegyék meg! Majd Vogel ügyvéd meg a mieink meggyőzik őket, hogy térjenek haza.

–Ne vicceljen, miniszter úr – válaszoltam. – Hogyan tudnának sok ezer mindenre elszánt embert meggyőzni?

Fischer egyre csak azt hajtogatta, hogy ez zsarolás meg ultimátum, s ezt ők nem tűrik.

–Inkább zárják le a határaikat – mondotta.

–Ezt nem tehetjük meg – válaszoltam."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr9112803320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása