HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2018.01.22. 08:40 program készítő

Januárban tömegesen hozza Viktor az ukrán munkavállalókat!,szinten tartani a tavalyi órabéreket.

Januárban tömegesen hozza Viktor az ukrán munkavállalókat,a magyar dolgozók bérének szinten tartására.

100 munkavállalóból  50 magyarul nem beszélő ukrán állampolgár volt az általunk ismert munkahelyek ("új dolgozói közül)

Amit nem tudni :mely munkaközvetítő hozza,mennyi a bérük,mennyit fizetnek albérleti hozzájárulásért,?

A munkahelytől 50 km-es körzetben kapnak albérletet.

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén

A hazai munkaerőhiány kezelésének egyik leghatékonyabb módja az ukrán munkavállalók behozatala lett Kelet-Magyarországon - tudtuk meg a térségben 13 városban is irodát működtető munkaerő-kölcsönző HSA Kft.-től. A debreceni székhelyű cég érdekes számokkal szolgált az ukrán vendégmunkások kapcsán.

1000-nél is több ukrán munkavállalót kölcsönöztek ki már magyarországi vállalatokhoz, és minimális fluktuációval kellett számolniuk.

50 százalékkal hatékonyabban dolgoznak az ukrán munkavállalók a kölcsönbevevő cégek visszajelzései alapján. Ennek oka, hogy ők ide kifejezetten pénzt keresni érkeznek, ezáltal példamutató a hozzáállásuk.

50-60 ezer forint között keres Ukrajnában egy átlagos gyártósori munkás, így a magyarországi béreket nagyon megbecsülik, sorsfordító lehetőségnek tartják az itteni munkavállalást, és ez érződik a motiváltságukon is.

15 főre jut egy magyarul beszélő ukrán munkavállaló is az eddigi tapasztalataik alapján, és erre a minimális arányra törekednek is a nyelvi akadályok zökkenőmentes áthidalása érdekében. De ettől függetlenül a HSA-nál alkalmaznak magyarul jól beszélő ukrán projektmenedzsert, aki tolmácsolásban is tud segédkezni.

1-szer egy hónapban haza- és visszautaztatják az ukrán munkavállalókat, hogy rendszeresen meg tudják látogatni a családjukat. Ezt teljeskörűen a HSA szervezi meg.

2-3 fős panziókban szállásolják el őket Magyarországon, és a napi egyszeri étkeztetésüket is megszervezik - ezzel a kölcsönbevevőnek semmi dolga nincsen. Mivel az ukránok életvitelszerűen laknak itt, fontos, hogy jó közérzettel járjanak dolgozni.

Ukrajnában havi 250–300 óra munkával 45–50 ezer forintot visznek haza, amihez képest a nálunk 180–190 órával megkereshető nettó 140–150 ezer forintos fizetés óriási életminőségbeli ugrás nekik. Megbecsülik a lehetőséget, rendkívül motiváltak.

L.C.M. ÍGY TÖRI LE MÉSZÁROS VIKTOR A MAGYAR DOLGOZÓK BÉRÉT!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr5113593855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása