HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.04.17. 06:24 program készítő

Orbán gazda kivégzi az egyedülállókat,elváltakat.-szingliadó újratöltve

Orbán gazda kivégzi az egyedülállókat,elváltakat.

Az tény a poszt szerzője hivatalos bírósági letiltással,nem pedig közpénzből, parlamenti folyosón adja át a gyermektartásdíjat.


Nettó fizetés 142.00 ft -letiltás után utalt összeg 72.000 ft (letiltás 50% gyermektartás+hitel)
cafeteria:8000 Erzsébet--11.000 SZÉP

Kiadások:rezsi összesen 58.000 ft(lakhatási költségek))

Készpénzben marad 14.000+20.000 cafeteria

Emlékeztetőül: a cafeteriát a Horn-kormány vezette be, ám az Orbán-kormány törvényi erővel kiszorította a hazai és (többségében) külföldi szolgáltatókat a piacról. Csakhogy a nagyobb külföldi szolgáltatók az Európai Bíróságra mentek, jogerősen megnyerték a pert, így a magyar állam milliárdokat fizethet majd nekik kártérítésként, elmaradt haszonként (lásd alább keretes írásunkat). Ezt adta el a népnek Orbán úgy, mint béremelést, amely ahhoz kell, hogy a fiatalok hazajöjjenek külföldről.

L.C.M--Az állam kártérítési kötelezettsége továbbra is fennáll,ezzel a béren kivűli juttatással elérték a órabér ne emelkedjen.ezért tartunk 500-700 ft kezdő órabérnél.


Újra kell gondolni a cafeteria-rendszert - mondta Orbán Viktor. 2016 júniusáig át kell gondolnunk a cafeteria-rendszert, mivel az unió ezt úgysem engedi. Jelentős változásra kell számítani, sok egyeztetés lesz erről, hogy hogyan tudjuk majd ezt a fizetésekbe beépíteni.

A lap idézi Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezetőjét, aki szerint a javaslatcsomagot már meg is kapta a kormány. Az üzleti szféra indítványa szerint megmaradhatna a Szép-kártya rendszere, ugyanakkor megszűnhetne annak lehetősége, hogy a munkaadók kedvezményes adózási feltételek mellett adhassanak étkezési és ajándékutalványt dolgozóiknak. Ehelyett azt támogatná a javaslat, hogy a vállalkozások alacsony közteherrel bizonyos összeget készpénzben, fizetésként juttathassanak a munkavállalóknak. Az utalványokat tehát pénzre váltanák. (Ezt maga Orbán Viktor javasolta pár héttel ezelőtt ép a MKIK konferenciáján.)

A dolgozók juttatása ugyanakkor nem csökkenhet, így a kedvezményes adózásnak - bizonyos formában - meg kell maradnia. Jelenleg az országban több mint négymillió ember dolgozik, a cafeteria azonban csak nagyjából 1,2 millió alkalmazottat illet meg. Az MKIK olyan rendszer kidolgozására tett javaslatot, amely valamennyi munkavállalóra érvényes - így tehát az alacsonyabb adózású bérrész minden dolgozónak járna és bármely vállalkozás élhetne vele - írja a Magyar Idők.
És az adómentes Lakástörlesztés és nyugdíj előtakarékosság is megszűnik.

-------------------------------------------------
A magasabb keresetűeknek juttatott cafetéria-elemekben – évi 200 és 450 ezer forint között – a Széchenyi-kártya játszik meghatározó szerepet, amely egyúttal fontos gazdaságpolitikai célt is szolgál, hiszen a költést meghatározott szektorokba – turizmus, vendéglátás – csatornázza. A cafetéria-rendszer forintosítása során mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy ezek a célkitűzések nem sérülnek-e – hangsúlyozta Köves Balázs, megjegyezve, hogy mindenképpen demokratikusabb, ha a munkavállaló maga dönti el, mire költi a plusz juttatásokat.
----------------------------
A miniszterelnök szavai alapján akár az is elképzelhető, hogy aki eddig nettó 160 ezret keresett, az most 130 + 30 ezret fog, vagy akár 100 + 60 ezret, de a “készpénzes cafeteria” még a nyugdíjába sem fog beleszámítani a tervek szerint.
------------------
L.C.M 2010-ES NÖVEKEDÉSI PÁLYÁZATÁBAN SZEREPEL.

1-CAFETERIA ÁTALAKÍTÁSA
2-MNB bankkártya (fizetés+béren kivűli juttatások egyben,,ingyenes,készpénzfelvétel,ingyenes rezsiátutalások,
ingyenes lakáshitel törlesztések stb)adóbevallásnak megfelel-és kisebb mint a söralátét.

 

VÉLEMÉNYEK:
Ha bér- és járulékmentesen kapja meg a melós azt amit eddig cetliken és szigorú feltételekkel kapott meg, továbbá ha ez a munkáltatóra is érvényes, akkor mit magyaráz a firkász???
Rossz nekem ha arra költöm a keresetem amire akarom?
Ha úgy tetszik piát veszek abból amit eddig csak élelmiszerre költhettem, ha külföldön akarok nyaralni akkor nem kényszerülök az utalványomat vendéglőben elkölteni, vagy lepukkant balatoni nyaraló tulajdonosának feneketlen zsebébe dugni.
Amúgy a családban senki nem iszik, viszont négy keresőre kiszámoltuk, hogy kb fél millát voltunk kénytelenek olyan dolgokra elpancsolni, amit egyébként sokkal értelmesebb dolgokra költhettünk volna.

L.C.M--A cafeteria adható juttatás,amennyiben nem kéred nem jár,de több fizetést nem kapsz.
Külföldre nyaralni nem megy egy Magyar átlagos munkás.
A BÉREN KIVŰLI JUTTATÁSBÓL NEM LEHET LEVONNI.

L.C.M--TESZTELT CÉGEK:
(A dolgozók felének van letiltása max 50%, a készpénzben kapott bér 50-70000 ft)
A cafeteria:havonta 8.000-20.000 átlagban
A dolgozók 30 %-a nagycsaládos NEM FIZET ADÓT (nettó keresetük 250.000-350.000)függetlenül attól veri a feleségét vagy alkoholista.
A dolgozók 15%-a gyermektartásdíjat fizet.

A dolgozók 30%-a munkaerő közvetítő cégek bérelt munkásai(Orbánék külföldről hozott  szavazói),ingyen lakhatás stb.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr618633588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.04.17. 17:08:07

Jó kezdeményezés a béren kívüli juttatások átalakítása és szomorú lennék, ha nem a családosok és a több gyermeket nevelő dolgozók lennének a kedvezményezettjei.

Most úgy tűnik, hogy nem én leszek szomorú.
Ez pedig örömre ad okot mindenkinek, aki gyermekeket nevel a kemény munkája mellett.
süti beállítások módosítása