HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2014.03.16. 12:55 program készítő

Bizonyítékok a fideszes bűnökről--folyamatosan frissül

bizonyíték 2.JPG

2010. október 4-én, szakadt át Magyarországon az ajkai vörösiszap-tározó fala

vA katasztrófa következtében tíz ember vesztette életét, több mint kétszázan megsérültek.

A folyékony vörösiszap mintegy ezerhektárnyi földterületet is megmérgezett. Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen több mint 300 ház vált lakhatatlanná, a többségüket le kellett bontani. A ingó és ingatlan vagyonban keletkezett lakossági kár csaknem egymilliárd forintot tett ki.

 

A kormány a károsultak támogatására létrehozta a Magyar Kármentő Alapot, az ebben összegyűlt több mint kétmilliárd forintot Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely fejlesztésére, új munkahelyek teremtésére és a lakókörnyezet élhetőbbé tételére fordították-fordítják. Az otthonukat elveszítő emberek új vagy használt lakás vásárlásáról dönthettek, Kolontáron és Devecserben több mint százlakásos lakópark épült.

Toldi Tamás szerint jó döntésnek bizonyult, hogy a kármentő alapban összegyűlt pénzt nem segélyekre, hanem fejlesztésekre fordították, mintegy 1,4 milliárd forintot költhettek a város fejlesztésére.

A vörösiszap-katasztrófa ügyében folyamatban lévő büntetőperről azt mondta: az embereknek megnyugvást hozna, ha kiderülne, ki a felelős a tragédiáért.

A katasztrófa ügyében az ügyészség halált előidéző gondatlan és nagy vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozás, gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a Mal Zrt. 15 munkavállalója – köztük volt és jelenlegi vezetői – ellen. A per tavaly szeptember 24-én kezdődött a Veszprémi Törvényszéken.

Marton László (Fidesz-KDNP), Somlóvásárhely polgármestere az MTI-nek azt mondta: mivel a településen nem volt haláleset, az emberek könnyebben feldolgozták a tragédiát.

                     ------------------------- NEM ÉRTETTÜNK HOZZÁ-TI  VAGYTOK KORMÁNYON-----------------

A kármentő alap segítségével szerették volna megvalósítani a szennyvízberuházást, ez nem sikerült, de felújíthatták az iskola sportpályája, utcákat, az iskola épületét és a múzeum tetőszerkezetét, így a polgármester elégedett a településre juttatott fejlesztési forrásokkal.

 

1-MAGÁNNYUGDÍJJAK ELLOPÁSA----HOGY IS VAN EZ VITYA???

 

biz6.jpg

 

biz7.jpg

EZ LETT VOLNA AZ IGAZI REZSICSÖKKENTÉS-DE EZT IS ELCSESZTED A HOZZÁ NEM ÉRTÉSEDDEL.

Itt hány magyar embert elvesztését,családok széthullását vállaljátok magatokra??,a lényeg a te családod és a mutyijaid.

 

almás.jpg

EZT IS ELRONTOTTÁTOK A HOZZÁ NEM ÉRTÉSETEKKEL,HÁNY MAGYAR EMBERT AKARTOK MÉG TÖNKRETENNI??

 

A Le Monde szerint miután Magyarország nem alkalmazta megfelelően a toxikus anyagokat érintő szigorú uniós normákat, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. előnyös árat tud ajánlani ügyfeleinek. A törvényességi határokon belül maradva októberben pedig elérte, hogy a hatóságok megemeljék a vörösiszap által tartalmazott anyagok maximálisan engedélyezett mértékét az almásfüzitői tározóban, amelyek egy idő után beszivárognak a talajvízbe. A lap azt is megemlítette, hogy Magyarország 2011. október 27-én két hónapos határidőt kapott az Európai Bizottságtól, amely alatt a magyar jogszabályokat összhangba kell hozni a vonatkozó uniós normákkal. A szerző kitért arra, hogy a közelmúltban Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár is jelezte a cég tevékenységével kapcsolatos aggodalmait. (MTI)
http://amerikaihirujsag.com/blog/2011/11/05/rejtett-mergek/


Feladó: egressy péter egressyp@citromail.huCímjegyzékbe vele!
Címzett: sajto@ngm.gov.hu
Tárgy: Internetes konzultáció a Magyar Növekedési Tervről
Érkezett: 2011.12.03 22:00

Téma: Vörösiszap biztonságos megsemmisítése+ 0 %-OS Munkanélküliség terve elbírálásra,véleményezésre.
(finanszírozás kidolgozva)
Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Alelnök Úr!


Azzal a kérdéssel szeretnék fordulni Önökhöz,hogy a Fidesz elé tavaly ill idén is beterjesztett tervemről van-e tudomásuk illetve tudnák-e a tervet támogatni?
A Fidesztől sajnos csak két telefonos visszajelzés érkezett,a terv jó,de konkrét válasz sajnos nem!
Mivel a Holcim sorsa bizonytalan, a lábatlani bezárás terve 2012-13 május, Magam azért harcolok,hogy a gyár ne szünjön meg,és a terv alapján az összes dolgozni akaró,embernek munkát biztosítson.
erre garancia a 15 millió tonna vörösiszap és az ebből előállitott cement,ezen tervvel az állásommal játszom.de nem szeretném,hogy egy több mint 100 éves gyárat,páratlan alapanyaggal
csak úgy be lehessen zárni és a szlovák cementgyárat támogatni.

Tudomásom szerint az ország egyetlen gyára ahol veszélytelenül meg lehetne semmisiteni a vörösiszapot (nem összekeverendő a kolontári retroluggal),és ebből hasznot is termeteni
az a közeljövőben bezárásra kerülő Holcim zrt lábatlani cementgyára!(a nedvesüzem miatt-jelenleg is iszapból állit elő a cementgyártás alapanyagát képező égetés utáni-Klinkert)
Középeuropa egyetlen nedvesüzemű cementgyára!
Legjobb tudomásosom szerint a dorogi hulladékégétő nem felel meg a vörösiszap megsemmisítésére,mivel csak tűzeli azt,nincs amibe a károsanyag veszélytelenül beépülne, márpedig a Klinker az ilyen!
Amennyiben a kormány akarná vissza lehetne államositani a gyárat!(a Holcim már tervezi a bontását),,a jelenleg nem használt kemencét akárhol fel lehetne állitani---de azonnali megsemmisitésre csak Lábatlan felel meg.
-3 db 2500 köbméteres bebetonozott káddal rendelkezik a gyár amiből kettőt azonnal meg lehetne tölteni vörösiszappal.a semlegesités illetve elégetés károsanyag kibocsátás nélkül kivitelezhető lenne,
hiszen az összetevők beépülnek az égetés után keletkező klinkerbe ill a végtermékbe a cementbe(az egyik adalékanyag a most semlegesitésre használt Reagipsz)
Labolatoriumi körülmények és az almásfüzitői vörösiszap téglagyártási tapasztalat igazolják(neszmélyi téglagyártáshoz használták).
-Minden hulladék-viz stb a Kemencébe kerűl tehát a zárt technologia biztositva van-és jelenleg még épen áll a második Kemence is-amit akár párhuzamosan is lehetne üzemeltetni a jelenleg üzemelő Kemencével!
Régebbi tervek szárazeljáráshoz készültek a mostani iszap formajú--nem légszennyező,zárt autókban,vagonokban történő szállitás.
-A Holcim bezárja mindkét gyárát magyarországon 2013-ig,már felmérték a hasznositható dolgokat,a végleges bezárás nem ismert.
--a nyergesújfalusi gyár a Zöldek miatt nem épül meg (a téma ismerője a nyergesújfalusi Dr Völner Pál államtitkár)

A szakmai dolgok ismerője: Dr Dobos Imre volt gyárigazgató (jelenleg Pillango Project)
-kontakt Dr Völner Pál
Szakértő: Prof. Dr. Tamás Ferenc egyetemi tanár

A gyár rendekezik jelenleg minden környezetvédelmi engedéllyel
-online károsanyag kijelzővel
-Zöld ellenörző lakossági csoporttal!


Ami élteti a tervet az az Europai Unio--Greenpeace
(az Unio nem engedélyezi a tárolását,hanem a szabályaival a feldolgozást javasolja)
(a greenpeace pedig az almásfüzitői és a neszmélyi tározó miatt jelentette fel Magyarországot)
Ezért a terv nemzetközi akadályba nem ütközik,az uniós szabályozással kompetens.

Kidolgoztam a finanszirozást is (MAL ZRT,ÁLLAM,,ÖNKORMÁNYZAT),egy bizonyos formában alakit céget
a vörösiszap megsemmisítésére.(a végtermékkel nem kereskedik hanem felhasználja)

A megtermelt cement az árterek kialakításánal felszabaduló kaviccsal ,kiváló betonalapot biztosit,
nem környezetszennyező mint jelenleg.
A vörösiszapkészlet több 10 évre nyújt munkelehetőséget .

KAPCSOLÓDÓ TERVEK 0%-OS MUNKANÉLKÜLISÉG 2013.01.01-TŐL
(Természetesen ezek csak ötletek a megvalósíthatóság a kormány dolga)

 

 

 

EZT A TERVET SEM FOGADTÁTOK EL A FELELŐSSÉG A TIETEK ÉS A VÁLASZTÓKÉ

 

------------------------------------------------------------------------

EZÉRT IS TE FELELSZ VITYA! A HOZZÁ NEM ÉRTÉSEDDEL!!

BALASSA.jpg

Az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 9/B-be járó 28 diákjából félévkor 24 megbukott, a diákok többsége ráadásul háromnál több tárgyból – írta az Index.hu. De nem ez volt az egyetlen osztály, amelyben sokan megbuktak: a 9/C-ből mindössze kilenc ember abszolválta a félévet a negyvenből.

A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a 9/B a félév alatt összesen 1518 mulasztott órát halmozott fel, a 9/C pedig 1846-ot. Az adatok részletes bontásban elérhetők az intézmény honlapján.

Úgy tűnik, mintha néhány tanár élvezetből vagy terrorista hajlamoktól vezetve buktatná meg a diákokat – mondta az Indexnek egy szülő, akinek két gyereke is az iskolába jár. Szerinte akkora az intézményben a lemorzsolódási arány, hogy abból a 26 gyerekből, akikkel a tizedikes fia együtt kezdte az iskolát, már csak nyolcan járnak vele egy osztályba.

Az iskola igazgatója, Meszes Balázs azzal magyarázta a magas bukási arányt, hogy többnyire a szakiskolai osztályokba érkezők kevésbé motiváltak a tanulásban, vagy rossz szociális helyzetből érkeznek. Az igazgató elismerte, hogy a rengeteg bukás nemcsak a diákok csődje, hanem fontos figyelmeztetés a tanároknak: már nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel tanítani, mint húsz éve.

Az igazgató szerint a tankötelesség korhatárának leszállítása sokat segít az iskolán, ugyanis ettől az évtől a 16 éves kort betöltötteket elengedhetik, ez pedig jelentősen javítani fog a bukási statisztikákon.

EZ AZ ÉN TERVEM VITYA

1-egyetért-e Ön azzal,hogy 18 éven aluliak iskoláztatásáért a magyar állam felel?

Az iskolából tanulmányi,családi okból kimaradó magyar fiatalok a magyar katonaságnál kihelyezett oktatást kapnának.

(nem visszahozott katonakötelességről beszélünk--ez fontos),minden fiatal megdolgozik a képzésért,rászorultsági alapon lakásért stb,

a képzést oktatók szerződéses katonai állományba kerülnek-tanári fizetésért. 

Előnyei:

1,Minden fiatal jogosítványt szerezhetne 18-éves korára.

2.Minden fiatal kizárólag OKJ-s vizsgával kerülhet ki

3.A képzést 55 éven felüli ill csökkent munkaképességű tanárok,szakmunkások tartanák.

4.Bentlakásos iskola--egy hét munka--egy hét tanulás

5,Tantárgyak--gépjármű vezető,motorfűrész kezelő,kőmüves,hideg burkoló,gipszkartonszerelő stb,stb

6.Önkormányzatok üresen álló épületeinek felújítása,laktanyák felújítása,kihalt falvak épületeinek felújítása

7.Idegennyelvi képzés,saját választás a munkabér fejében

(Természetesen itt bármi lehet ami éppen a legfontosabb közérdek)

 

Finanszírozás:

1-Családi pótlék

2-A munkáért származó jövedelem

3-Oktatási ösztöndíj

(Természetesen én nem tudom kiszámolni a bentlakás oktatás,,étkeztetés költségeit,de gondolom az ösztöndíj,munkabér,és a családi pótlék fedezi,a lényeg

a tanulóknak fedezni kell a tanulás .ill taníttatás költségeit)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr245864443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása