HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2014.10.09. 22:56 program készítő

Nagyot égett az ATV cigánykérdésben--itt az igazi válasz

"

Osztolykán Ágnes, az LMP roma származású képviselője volt Bánó András vendége az Egyenes beszédben, ahol a felsőzsolcai majdnem lincselésről kérdezte a műsorvezető. Nem is akárhogy, ezzel a bravúros felütéssel sikerült kezdenie:

Segít nekem megérteni azt a cigány lélektant, amely arra megy, hogy történik egy baleset, ahol meg se nézik, hogy valójában mi is a baja, ennek a feltehetően véletlenül elsodort kisfiúnak? De máris készek voltak majdhogynem megölni, aki ezt a balesetet okozta. Hogy ennyire nem gondolkoznak ezek az emberek, és ennyire indulatosak?

Próbáljuk meg rendesen értelmezni:Egy biztos sokkal jobban összetartanak mint más népcsoport.A gyerekért bármit megtesznek-és a gyerek is megtesz mindent a családért(legyen az jó vagy rossz dolog).A gyermeket ért 8 napon belüli sérülés lehet más népcsoportnak nem nagy ügy,de a szegénységben élőknek bármilyen sérülés pénzbe kerül(gyereklátogatás ,tabletták stb)Mint azt mi is megírtuk, hétfő délután egy autó elsodort egy kétéves kisfiút. A hozzátartozók - miután a balesetet észlelték - az autó jobb első ablaküvegét betörték, az utast, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni a járműből. Az autó 22 éves vezetője a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcával arrébb található lakására..Tehát tény pár utcával arrébb lakó a helyszínt ismerő fiatalokról van szó,és most magáról az eset körülményeiről ne,csak a helyzetről.Kárt okozott és ez bizony az azonnali vérmérséklet szerint--nem tudja eldönteni ni a helyes--csak az van az egyén azonnal dönt .

 

Vélemény: amennyiben engem kérdezett volna-azt mondanám--ott a helyszínen valószínűleg az első gondolat a károkozás lenne,és nem tudnám kontrollálni a helyzetet.-Ágnes helyében vissza kellett volna kérdezni--ha elsodrom autómmal a gyermekedet Te mit csinálnál?-András válasza valószínűleg az lenne -beülnék az autómba,elvinném a gyermekemet az ügyeletre,vagy hívnám az orvos barátomat azonnal jöjjön.Persze itt lehetne mást is képzelni,de tudjuk mennyit keres,kik támogatják az ATV-t,és csak szerencsésen válogatják az interjúalanyaikat.És ez legnagyobb baj,a félretájékoztatás,konfliktuskezelés.

Kedves András!

Lehetőleg ne döntsd el,hogy egy számodra jelentéktelen baleset,az egy átlagember számára mit jelent,azt a rendőrség majd eldönti.A másik fél pedig a helyszínen fog dönteni a pillanat hevében,ez természetes hiszen nem vagyunk egyforma emberek sem anyagiakban-,sem gondolkodásban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr556776311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása