HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2014.10.15. 10:10 program készítő

Rákóczi Ferenc Művelődési ház-Lábatlan

Egy kis retro-szemelvények a lebontott művelődési ház életéből!
Mint azt tudjátok volt alkalmam részt venni a gazdasági,pénzügyi bizottság,stb életében betekintést nyerni.
-1961-ben lábatlani emberek építették saját kezüleg társadalmi munkában
-2014 teljes rombolás(bontást úgy tudnánk elképzelni,hogy a felhasználható anyagok megóvásával teljesülnek)-4,5 millió forint
- 1996-ban a Paradiso Discó építette át,az épület kibírta azt rengést stb,ami a Discóval egyőtt járt.
-2009-A közüzemi költségek ismeretében a képviselő-testület javasolta az épület 2009. szeptemberétől történő lezárását. (itt van egy kis csúsztatás,hiba ebben a mondatban van(épület fűtése egyes eseteben csaknem 600.000 Ft/ hó)-miközben az éves költség 2,4 millió ft
--Egyetért Ön azzal, hogy a Művelődési Ház közüzemi költségein Lábatlan éves szinten több millió forintot takarítson meg?
Nem. - 35 szavazat
Igen, takarékoskodjon a város. 143 szavazat.(ez aztán a szavazás)
2009-2009
Hetente átlagosan mintegy negyvenen élnek az épület kínálta lehetőségekkel. A ház fenntartása évente 2,4 millió forintba kerül. Az önkormányzatnak több fűtött, de kihasználatlan helyisége van. A polgármesteri hivatal a civil szervezetekkel egyeztetve megoldást keres arra, hogy a csoportok továbbra is térítésmentesen kapjanak helyet működésükhöz. Az energiaárak növekedése, a bevételek csökkenése miatt a művelődési ház közüzemi költségeit nem tudja fizetni a város.
--2000. novemberétől a képviselő-testület úgy döntött, hogy az épület ismét kulturális feladatokat lásson el. Az ingatlanban jelenleg fiókkönyvtár és teleház működik 1 fő közhasznú munkással.
2000-2009--Az épület 2009-re rendkívül rossz állapotba került, fenntartása jelenlegi kihasználtság mellett is jelentős költséget ró az önkormányzatra. A civil szervezetek az épületet térítésmentesen veszik igénybe.
A Művelődési ház rendszeres használói:
Kedd - délután Péntek - délután
Természetbarát Egyesület 
Nyugdíjas Hagyományőrző Klub
Alkalomszerű használó:
- Nagycsaládosok Egyesülete, Íjászok
---2004--Polgármesteri Hivatal tervek
"– Nálunk sajnos nincs elég fantázia – tette hozzá Török István – a tervezők, hivatalnokok részéről. Szerintem nem a pénzhiányt kéne okolni, hanem gondolkodni kellene. Először ismerjük fel a problémát, aztán jelöljük ki a feladatokat, majd próbáljunk forrást találni hozzá."
– Számos feladatot fogalmaztak meg 2005-re.
– "Ha csak felsorolom – pillant jegyzeteibe a jegyző asszony, – akkor is rengeteg. Sikerült kialakítanunk egy teleházat, E-pontot, amelyet az igények alapján máris bővítenünk kell. Itt van a művelődési ház rekonstrukciója, a főutca kipofozása, a Zalka lakótelepi bérlakás és irodák, a tornaterem és az uszoda építése, a Duna-part rehabilitációja, a Szent István tér és a kerékpárutak kérdése, no meg nagy idegenforgalmi vonzerőt jelentő elképzelésünk, a borház kialakítása. Egyszóval van mit tenni."
Mit érezhet a lábatlani polgár a várossá válásból és uniós csatlakozásunkból?
"– Az uniós csatlakozással kezdeném – mondta Török István. – Konkrétan érezhetjük a hatását, hiszen a Duna túlpartján Karva községgel jelentősen bővültek kapcsolataink. Május elsején egy napra határnyitást rendeztünk, motorcsónakokkal közlekedhettek a két part között az emberek. Nem akarjuk megvárni a schengeni időpontot, hiszen a lehetőségeket kihasználva – az itteni vállalkozók nagy örömére – a korábban magas munkanélküliségben élő karvaiak közül sokan járnak át dolgozni Lábatlanra és környékére. Szeretnénk még az idén végleg megnyitni a határt, kishajó közlekedhetne egy jól behatárolt populációt szállítva a Dunán, így nem kellene több órás kerülőt tenni az itt dolgozó felvidéki magyaroknak. Tóth Tibor karvai polgármester kollégámmal megtettük a szükséges lépéseket a magyar illetve a szlovák belügyi szervek felé, hogy mielőbb engedélyezzék ezt nekünk."

Az idézetek pontosak bárki utánanézhet egy kis kereséssel
----------
Az LCM álláspontja a következő:nincs az a multicég,aki MAGYAR kezek által épült gyárat lebonthatna,és nincs az a választott képviselő aki ezt saját maga dönthetné el.
művház1.JPG

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr1006794419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása