HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.04.20. 08:26 program készítő

Viktor! ne legyél idióta!

Szóljál Viktor a Mihály barátodnak az N.G.M-be adja meg a telefonszámomat,és hívjál fel,amennyiben még több bőrt lehúztok a fizikai dolgozóktól,nagyon bele fogtok bukni,és a KDNP istene sem fog megmenteni Titeket.

Talán nem ártana VISSZAHÍVNI az EU-s képviselőket,mert amit Ők csinálnak az nem képviselet,hanem pénzszerzés.

 

Elbukhatja a magyar kormány az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártyák miatt a napokban indult pert a luxemburgi bíróságon – ami a jelenlegi cafeteria-rendszer végét jelentheti.
Hasonló folyamatok zajlottak le a SZÉP-kártyával is. Ahogy az már a bevezetéskor sejthető volt, az Erzsébet-utalvány kvázi monopóliummá tétele ellentétes a jogállamisággal, ám ez a magyar jogrendszeren - az Alkotmánybíróság jogköreinek legyengítése miatt - átszuszakolható volt.

A perben döntés év végére várható, így nem zárható ki, hogy 2016-ra már át is kell alakítani a hazai cafeteria-rendszert.

--------------------------
Április 10-én indult per a magyar állam ellen az Európai Unió bírósága előtt. Ez csak úgy derült ki, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter válaszolt egy képviselői kérdésre. A perben Trócsányi ismertetője szerint a tárca képviseli Magyarországot, és ez év végén születhet ítélet.

Az EU keresetében a SZÉP-kártyánál a kibocsátásra jogosult szervezetekre vonatkozó feltételrendszer, az Erzsébet-utalvány esetében a kibocsátásra vonatkozó monopólium uniós jognak való megfelelését vitatja - írja a lap.

Mi lesz ebből?

Ha az unós perben alulmarad a kormány, úgy minden bizonnyal változtatni kell a jogszabályokon, ami végső soron azt eredményezi, hogy visszatérhetnek más szereplők a cafeteriapiacra. Ettől persze nem lesz kötelező megszüntetni az Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyát, csak kérdés, hogy bírják-e majd a valódi piaci versenyt, hiszen most lényegében monopolhelyzetben vannak. Ha nem bírják, úgy vége lehet ezeknek a juttatásoknak, de ez esetben lesznek más szereplők, így nem maradnak a dolgozók cafeteria nélkül.

Min akadt ki Brüsszel?

2011-ben az adótörvények tartalmaztak egy módosítást az Erzsébet-utalvány bevezetéséről, és ekkor jelent meg a SZÉP-kártya is. Mindemellett úgy módosult a szabályozás, hogy csak ez a két juttatás élvezett kiemelt járulékkedvezményt. Emiatt a piacon már jelen lévő, külföldi szereplők forgalma annyira visszaesett, hogy később teljesen ki kellett vonulniuk.

 

Az unió szerint az új szabályozás ellentétes az EU szolgáltatások szabadságára vonatkozó elvével. Az ügy miatt annak idején még a párizsi magyar nagykövetet is behívatták a külügyminisztériumba, hogy nála tiltakozzanak a döntés ellen, aminek két francia cég - a Le Cheque Déjeuner és a Sodexo - is áldozatául esett.

Washingtonban is perlik az államot

Nem csak az uniónak van problémája azzal, ahogyan a kormány eljárt az utalványok kérdésében. A korábban a hazai piacon jelen lévő cégek pert indítottak Washingtonban az állam ellen. A per tétje egymilliárd forintot is lehet. Márpedig ha a perköltséggel együtt a kártérítést is meg kell fizetni, amit ezek a cégek követelnek, azt természetesen adóforintokból teszi majd meg az állam.

A kormány még tavaly azt közölte, hogy minden fórumon kiáll az Erzsébet-program mellett.

20 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr937382480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meiname (törölt) 2015.04.20. 15:47:19

Orbán már egy álomvilágban él. Nem kell tőle józanságot elvárni. Lassan ott tart ahol az egyik ufóhívő, antigravitációs, ingyen energiás oligarchája. A másiknak meg a szíriusziak súgták meg a koronán keresztül, hogy kell lopni.

meiname (törölt) 2015.04.20. 17:11:19

Ismerlek birka. Mindig megnyírnak és elviszik a gyapjúd, de mivel mindig újranő, ezért ezt nem érzed lopásnak :) Szóval az, hogy valaki majd a saját "bőrén" látja a kárát, az rád nem vonatkozik.

Ma Baker 2015.04.20. 18:02:53

A cafeteria évi 400 milliárdos biznisz, ami eddig a francia sodexo kezében volt főleg. Ennek a 400 milliárnak a hasznát, ami valószínű "csak" 10-20 milliárdocska, Jean-Pierre bácsi borozgatta el Bordeaux-ban a francia gazdák örömére.

Most ebből a pénzből főként nehéz anyagi körülményű Magyar gyerekek tízezrei nyaralnak minden évben itthon, a családjaik és a Magyar vendéglátósok örömére. Nem beszélve arról, hogy a szülők is itthon költötték el ezt a juttatást, amiért ismét hálát adtak az előbb említett vendéglátók.

Mi ezzel a baj kérdem én? Hogy Jean-Pierre ritkábban megy mostmár Bordeaux-ba hosszúhétvégézni? Szarom le, már bocsánat. Viszont nagyon sajnálnám, ha ezt a cafeteria rendszert eldózerolnák és rajtam kívül több tízezren is így éreznének.

Niebur 2015.04.20. 18:15:27

@Ma Baker: Az a baj, hogy a gazdasági életben vannak játékszabályok. Ezek betartását vállaltuk amikor beléptünk az Unióba. Ha nem tartjuk be, ne csodálkozzunk, ha betartatják. Hasonlóan ahhoz, hogy Te a boltban nem hamis pénzzel fizetsz, cserében elvárod, hogy megfelelő árut adjanak érte.

mortullus 2015.04.20. 19:49:40

Rendben van, csak akkor a teljes francia kajajegy/cafetéria rendszert meg vigye 2 magyar cég. Oszt jó napot, kvittek vagyunk.
De addig is jobb ha kussol Jean-Pierre is meg a többi is :)

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.20. 20:20:04

@mortullus: persze, ha van pénzük a magyar cégeknek, vegyék meg a franciát, addig meg kussoljon Béla meg a többi is...

♔bаtyu♔ 2015.04.20. 21:03:29

Megoldják, nem fognak átadni a franciáknak vagy akárkiknek több milliárdot, ez evidens.

Orbán amúgy is az a típus, akitől ha kérsz 2 Ft-t, felszámolja a kamatot, leadóztat után és kifizeti 10 filléresekben. (Ami nagyon helyes).

Ha nem sikerül, tényleg szavazzanak Orbán ellen a fizikai munkások, hogy ennyire hülye.

♔bаtyu♔ 2015.04.20. 21:16:35

@dunántúli hülyegyerek: Azért gondolom, te sem nagyon csípnéd, ha nyaralóvásárlás közben tévedne melléd pár jól kibélelt francia. Bármilyen igazságos is.

Mert mi sem:)

dunántúli hülyegyerek (törölt) 2015.04.20. 21:45:17

@♔bаtyu♔: hát ha úgy érted, hogy nagy csöcsűek, akkor jöhetnek

Blogger Géza 2015.04.20. 21:51:12

@Niebur: Olyan szabály viszont semmiképen nincs, hogy kötelező lenne adókedvezményt adni az idők végezetéig pl. egy SODEXHO utalványnak. Minden államban változnak időnként az adójogszabályok. Ha egy termék életképes, akkor adókedvezmény nélkül is az. Ha nem, hát...

Blogger Géza 2015.04.20. 21:57:09

Egyébként ne igyatok előre a medve bőrére, az, hogy Washingtonban beperelik a magyar államot, még nem jelenti azt, hogy a magyar állam azt el is veszti. Lásd:

"Nem tartozik a magyar állam 100 milliárd forint kártérítés megfizetésével izraeli befektetőknek, amiért felmondta a sukorói kaszinó koncessziós szerződését – döntött jogerősen a beruházási viták rendezésének nemzetközi központja Washingtonban. "

hvg.hu/kkv/20141002_Washingtoni_birosag_Nem_kell_100_milliard

2015.04.20. 23:43:57

@Blogger Géza: Olyan szabály viszont semmiképen nincs, hogy kötelező lenne adókedvezményt adni az idők végezetéig pl. egy SODEXHO utalványnak"
Pontosan. És épp ezt kifogásolják. Tudod, a SZÉP kártya kapott kedvezményt, míg mások nem.
Te tényleg hülye vagy?

Blogger Géza 2015.04.20. 23:47:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: És olyan szabály sincs hogy egy nonprofit, közcélú valaminek ugyanúgy kéne adóznia, mint egy profitorientált valaminek. Ennyi erővel az összes magáncég perelhetne, hogy ha ő kap pénzt, az miért adóköteles, míg egy alapítvány nem az. Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy ezt sem érted?

Mühl Márta 2015.04.22. 09:28:03

@Ma Baker: Ez nem így van. Az OTP-t hozták helyzetbe azzal, hogy elvették a többi cégtől a forgalmazást és átadták Csányinak. A feltételek minden cég számára azonosak voltak, nem sérült a dolgozók érdeke.. Ők ugyan úgy befizették azt az összeget, és a kártyák piaci alapon több kézben voltak. Jogos a per.

Mühl Márta 2015.04.22. 09:48:42

@Blogger Géza: Az utalványra nem jár adókedvezmény a cégeknek. A forgalom meghatározott százalékát kell visszafizetniük és abból van a Szép kártya finanszírozva.

program készítő 2015.04.22. 18:45:43

Tisztel válaszadók egyetlen baj van vele! Nem jár csak adható! Személy szerint nem kértem,készpénzben szerettem volna a bevezetésekor,úgy hogy leadóztam volna belőle.A visszaélésekről jelenleg is tapasztalatot szerzem(próbaidő alatt nem jár,stb)

csetere 2015.04.23. 09:17:35

csetere: A szép kártyák után a cégek adóznak, ez az alapja a Szép kártyáknak.
süti beállítások módosítása