HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.06.12. 00:20 program készítő

SZÉP Kártya hadművelet,persze megint a BIBAS Kollégistáktól

Az L.C.M a 2016-os Költségvetési Tervezetében különleges figyelmet fordított a SZÉP Kártyára--erre tessék a BIBAS Kollégisták megint rosszul döntenek,
mint tették 2011-ben amikor a MANYUP pénzek FEDEZETKÉNTI ELFOGADÁSÁRA Tettünk javaslatot az NGM asztalára(bizonyítékok a blogon.

Amennyiben el akarják venni a pénzedet itt a példa.

1-Új munkahelyre mész ahol van cafeteria az adószámod alapján tudni fogják--van SZÉP Kártyád,és arra utalják

2-A megmaradt összeg (5 évig fel nem használt) elveszik,ahelyett,hogy adóelőlegként beszámítanák--készpénzre nem váltható.

Akit érdekel az L.C.M 2016-os Költségvetési tervezete a blogon rákereshet.

A gazdaságfejlesztési államtitkár szerint megszűnhet a SZÉP-kártyák elfogadása a gyorséttermekben. Megszűnne az idegenforgalmi adó is, vagy legalábbis az ehhez adott, évi tízmilliárdos állami kiegészítés.
Megszűnhet az idegenforgalmi adó (ifa), és kikerülhetnek a SZÉP-kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön egy kehidakustányi konferencián.
Az államtitkár szerint azért kerülhetnek ki az elfogadók köréből a gyorséttermek, mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni. Az MTI kérdésére azt mondta: a SZÉP-kártyás költések jelentős része ma már a vendéglátáshoz kapcsolódik, ami közvetlenül nem a turizmust szolgálja, márpedig ezt a fajta adókedvezménnyel illetett juttatást alapjaiban idegenforgalmi célokra találták ki.
Felvetődött olyan javaslat is, hogy érdemes lenne megszüntetni az eredetileg a helyi turizmus támogatására bevezetett idegenforgalmi adót (ifa) a hozzá járuló állami kiegészítéssel együtt – mondta Glattfelder, aki szerint ez a közteher ma már szinte ágazati különadóvá vált, és csökkenti a turizmusban lévő forrásokat. Ugyanakkor az önkormányzatoknak továbbra is joguk lenne azt helyi adóként kivetni (csak állami kiegészítés nem járna hozzá).
Az államtitkár úgy vélekedett, egy ilyen javaslat elfogadása esetén közel 10 milliárd forint maradna állami szinten. Ezt az összeget inkább olyan területek támogatására lehetne felhasználni, amelyeket ma európai uniós forrásokból lehet támogatni, mint például a szálloda- vagy gyógyfürdőfejlesztések.
Horváth Tihamér, az éppen a SZÉP-kártya ötletét felvető Széchenyi-Terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke, a szervezet közgyűlésén arról a javaslatukról beszélt, amely szerint a SZÉP-kártyák rendszerét valamilyen módon a nyugdíjasokra is ki kellene terjeszteni. Felvetése szerint a fel nem használt és ma még a munkáltatóknak visszautalt összegeket lehetne a nyugdíjasok számára elérhetővé tenni, de a részletes javaslatokat az NGM-mel közösen dolgoznák ki.
http://vs.hu/gazdasag/osszes/komoly-csapast-merne-a-kormany-a-gyorsettermekre-0611?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr407535726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása