HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.09.06. 07:44 program készítő

Lengyelországban ma tartanak népszavazást az L.C.M 2014-es javaslatáról

Lengyelországban ma tartanak népszavazást az L.C.M 2014-es javaslatáról

1-Pártok állami finanszírozásának fenntartására, vagy eltörlésére(L.C.M.--Pártok civil szervezetté minősítése)

2-Az egyéni választókerületeknek a választási rendszerben való nagyobb szerepére (L.C.M Csak egyéni körzetből lehet parlamentbe kerülni,aki részt vett a szavazáson--pártlistáról nem)

3-Az adórendszerben egy olyan elv bevezetésére vonatkozó kérdésre várják a választók véleményét, amelynek értelmében vitás kérdésekben az adózó javára döntenének az adóhivatalok.

 


Lengyelországban vasárnap népszavazást tartanak Bronislaw Komorowski korábbi államfőnek még a májusi elnökválasztási kampányban tett kezdeményezéséről. A voksolásra jogosultak három témakörben nyilvánítanak véleményt, így a választási rendszer megváltoztatásáról is.
A népszavazáson az egyéni választókerületeknek a választási rendszerben való nagyobb szerepére, a pártok állami finanszírozásának fenntartására, vagy eltörlésére, illetve az adórendszerben egy olyan elv bevezetésére vonatkozó kérdésre várják a választók véleményét, amelynek értelmében vitás kérdésekben az adózó javára döntenének az adóhivatalok.
A szavazóhelyiségeket reggel 6 órakor nyitják ki, a szavazás este 22 óráig tart. Nem készülnek ugyanakkor exit pollok, vagyis a szavazóhelyiségek elhagyását követő felmérések, és a legnépszerűbb televíziós csatornák sem szerveznek este választási stúdióbeszélgetéseket. Az eredményeket várhatóan hétfő délután ismerteti a lengyel országos választási bizottság (PKW).

Tájékoztatás a népszavazásról. A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének Konzulátusa a 2015 szeptember 6-ára meghirdetett lengyelországi népszavazással kapcsolatban közli, hogy Magyarországon egy szavazókörzetet alakítottak ki,
amelyhez Magyarország egész területén élő lengyel állampolgárok tartoznak – a 152. szavazókörzet szavazóhelyisége a budapesti Lengyel Nagykövetség épületében lesz (1068 Budapest, Városligeti fasor 16.).
A népszavazás napján a szavazóhelyiség 06.00-tól 22.00-ig lesz nyitva. A helyiséget mozgássérült személyek számára is alkalmassá tették.
Több információ: www.budapeszt.msz.gov.pl oldalon.

Időközben az új államfő, Andrzej Duda is előállt saját, populista színezetű kérdéseivel, a szeptember 6-i referendumhoz akarta csatolni ezeket, de arra már nem volt lehetőség, így azt javasolta, hogy az október 25-i parlamenti választáskor kérdezzék meg, csökkentsék-e a nyugdíjkorhatárt, állítsák-e vissza 7 éves korra az iskolakezdést, s tiltsa-e meg az állam az erdők privatizálását. A konzervatív PiS biztosra akar menni, pedig így is jókora előnnyel vezet a jobbközép PO előtt, egy Gfk Polonia felmérés szerint a PiS 42,5, a PO 29,9 százalékon áll.


Az L.C.M Ingyenes Népszavazási kedvezményezését még nem vették be, sajnos (Ügyfélkapun keresztül történő népszavazás(teljesen ingyenes,stb)

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr267763930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása