HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.01.02. 22:12 program készítő

Halálos lehet Orbánék CS.O.K-ja

lakastamogatas20151228.jpg

 

EMLÉKEZNEK? AZ L.C.M KÖLTSÉGVETÉSÉRE?

1-Dolgozók béremelése azonnal
(cafeteria átalakítással +50.000 FT (-KEB kőtelező egészségügyi biztosítás 5.000 FT)

Cafeteria átalakítása:A cafeteria adójának eltörlése(---erre mit léptek a BIBAS kollégisták

FIDESZ-sertéshús áfa 5%,adó 15%--VISZONT EMELTÉK-TB – 2016. január 1-jétől az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 7.050 forint.

2.Lakhatási jog (Mari néni átkosban 40.000 HUF-ért vásárolt panellakása devizahitelből vagy az L.C.M alanyi jogon járó maximum 2.000.000 HUF-ért megvásárolható új lakása?)
(Lakhatási jog azonnal a gyermek születése esetén)Részletesen:Egyetemisták duális képzésben megtervezett alacsony építési költséggel elkészített házak!!!!!!!!),az albérleti díj eltörlése a cafeteria keretbe illesztése(választható lizing vagy albérlet)-RÉSZLETES TERVEK AZ L.C.M költségvetésében.

 

2016--KIDERÜLT A KDNP SZEREPE A CS.O.K-BAN--40 ÉV FELETTIEK IS KAPHATJÁK,AMENNYIBEN VÁLLALJÁK 3 GYERMEK GONDOZÁSÁT,AKÁR EGY EGYEDÜLÁLLÓ IS KAPHAT HITELT AMENNYIBEN 3 GYERMEKET KIVESZ A GYERMEKOTTHONBÓL(UGYE MILYEN ISMERŐS AZ ERDÉLYI PÉLDA.!

http://www.bankmonitor.hu/cikk/kihagyhatatlan-ajanlat-a-kormanytol-168-millio-ft-ingyen-.htm
A vissza nem térítendő 10 millió Ft-os támogatással kapcsolatban túl sok számolgatni való nincs. A támogatott hitel esetében azonban érdemes összevetni, hogy mit jelent a bankok piaci kínálatával szemben. Az állam 25 évre maximum 3%-on nyújtja a hitelt a 3 gyerekeseknek. Ezzel összehasonlítani csak a hosszú távon fix kamatozású piaci hitelt lehet. A banki kínálatban jelenleg a leghosszabb fix törlesztésű hitel 20 évre érhető el 6,9%-os kamattal. Azzal a nagyvonalú feltételezéssel élve, hogy a 20 éves fix hitellel megegyező kondíciókkal tudja nyújtani a bank 25 évre is a fix hitelt a következőket kapjuk:

10 millió Ft piaci alapú hitel 25 évre 6,9% kamattal: 70 041 Ft havi törlesztő
10 millió Ft támogatott hitel 25 évre 3% kamattal: 47 421 Ft havi törlesztő
a különbözet a futamidő egésze alatt összesen 6,8 millió Ft-ot tesz ki
A vissza nem térítendő támogatás és a kedvezményes hitel együttesen tehát 16,8 millió Ft anyagi segítséget jelent az állam részéről… Vélhetően a világ legbőkezűbb támogatása a 3. gyermek vállalása érdekében… Fenntartható lesz? Nem tudjuk, de érdemes sietni, mert nagy a tét…

A két gyermekeseknek nem nyílik ilyen szélesre az állami támogatások kapuja, számukra új ingatlan vásárlásnál 2,6 millió Ft lesz a vissza nem térítendő állami támogatás, a CSOK maximuma és nem részesedhetnek a támogatott hitelből. Számukra továbbra is a bankok normál lakáshitelei lesznek a meghatározók, melyek a jelenleg alacsonyabban vannak mint a pénzügyi válság előtt a svájci frank hitelek. Ezek aktuális kínálata az alábbi kalkulátorral tekinthetők át:

APRÓHÍRDETÉS:

Az alábbi feltételeknek megfelelő ÜZLETTÁRSAT keresek:
Előny:Büntetlen előélet,hitelképesség,gyermekvállalás

Családi adókedvezmény 2016 évben - 2016. január 1-től jelentősen változnak a családi adókedvezmény szabályai. 2 gyerek után nő ez az összeg és a nyomtatvány kitöltésének módja és változik. Ez közvetlenül betudható a jövőre 15 %-ra csökkenő szja miatt, melyről részletesebben alább írunk. A munkavállalóknak tehát 2016-ban is érdemes kihasználniuk a családi adókedvezmény teljes összegét, melyet legkésőbb a májusi adóbevalláskor igényelhetnek.

A családi adókedvezmény mértéke 2016-ban egy eltartott gyermek után 10.000 forint, míg két gyermek esetén már 25000 forinttal növelt, vagyis 25.000 adómegtakarítást jelent. Ezt az adókedvezményt 2016-ban is igénybe vehetik az élettársi kapcsolatban élők és azok akiknek havi jövedelmük csak a minimálbér 2016-os összegével egyezik meg. Korábbi hírekkel ellentétben ugyan a minisztérium tervezte, hogy azoknak, akik 2016. január 1-je után születnek, kelljen adóazonosító szám, de az élet logikus szabályai felülírták ezt. Jelenleg Magyarországon mintegy 800 ezer gyermeknek nincs adóazonosítója. Ez a rendelkezés azt okozná, hogy a szülők idén az adóazonosító intézése miatt kifutnának az adókedvezmény igénylésére szabott határidőből. Azonban az intézkedés 2017. január 1-től kötelező jellegű lesz.

2016-ban kettő és három eltartott gyermek esetén is változnak azok az összegek, amelyek az adóalapot csökkentik, erről könnyedén tájékozódhat a 2016-os családi adókedvezmény kalkulátoron. A családi adókedvezményt élettársak is igényelhetik, amennyiben legalább egy éve regisztrált élettársi kapcsolatban élnek.

2016. január 1-jét követően az adókedvezmény igénybe vehető maximuma 32 százalék. Számszerűsítve, a házastársak összesített személyi jövedelemadója mellett a 7%-os egészségbiztosítási és a 10%-os nyugdíjjárulékból is levonható a családi adókedvezmény mértéke, ezáltal már közel 300 ezer család élhet a kedvezménnyel (15% szja + 7% egészségbiztosítási + 10% nyugdíj-biztosítási járulék). A gyermekenként havonta kapható adómegtakarítás összege a 2015-ben kapott 10.000 forintról 2019-re már 20.000 forintra nő. A kormány a 4 év alatt fokozatosan a duplájára emeli az adókedvezmény mértékét, évente 2.500 forinttal. Jövőre két eltartott esetén 12.500 forint lesz a megtakarítás a családi adókedvezmény igénylésével.

Családi adókedvezmény nyomtatvány 2016 - Az adókedvezmény igénylése továbbra is a munkavállaló munkáltatója vagy könyvelője irányába benyújtandó adóelőleg nyilatkozattal (családi adókedvezmény nyomtatvány) történik. A nyomtatvány célja, hogy a munkavállaló 2016-ban nyilatkozzon a családi adókedvezmény jogosultságáról, ezen belül is a gyermekek számáról, koráról és egyéb személyes adataikról. Elmulasztás esetén akár utólag, hónapokkal később (visszamenőlegesen) igényelhető, úgy, hogy az emelt nettó bér csak késve érhető el. A munkáltató végzi a bérszámfejtést majd, így fontos, hogy nem a hatóság felé kell leadni a kérelmet. Az elbírálás után a munkavállaló már 2016 februárjában számíthat a megemelt nettó havi bérre.

Most azonban térjünk rá azokra a változásokra, amelyek 2015. január 01-én léptek érvénybe. Az első módosítás, egy pozitív változást jelent, ugyanis kiterjesztésre került a jogosultak köre. Ez azt jelenti, hogy 2015-től a családi pótlékra jogosult szülő, családi pótlékra nem jogosult házastársa is megigényelheti a családi adókedvezményt. További változás, hogy, ha a magánszemély az összevont adóalapját képező jövedelmét olyan kifizetőtől kapja, aki adóelőleget megállapító munkáltatónak, illetve magánszemély részére rendszeres bevételt juttató kifizetőnek minősül, akkor a kedvezmény érvényesítésére vonatkozó nyilatkozatot adhat a kifizetőnek. Fontos, hogy a munkáltató által elkészített adóbevallásban fel legyen tüntetve azoknak a gyermekeknek az adóazonosító jele, akikre nézve a családi adókedvezményre jogosult a magánszemély.

Nem igényelhetsz vissza többet mint a megfizetett adód mértéke.

ELSŐ HÁZAS
Az első házasok kedvezményének érvényesítéséhez szükséges, hogy a házasságkötés legalább az egyik házastársnak első házassága legyen. Korhatárhoz nem kötött az igénybevétel.

A kedvezmény érvényesítése során, együttesen a házaspár vagy döntésük szerint egyikük, év közben az összevont adóalapját havonta 31 250 Ft-tal csökkentheti, azaz a személyi jövedelemadó-előlegből 5000 Ft vonható le a jogosultsági hónapokban. Ennek feltétele a munkáltató, illetve a rendszeres bevételt (különösen havi, heti bért, munkadíjat, tiszteletdíjat, személyes közreműködés ellenértékét, rendszeres megbízási díjat, továbbá gyermekgondozási díjat) juttató kifizető részére adóelőleg-nyilatkozat leadása. A nyilatkozatot az átadást követő kifizetéseknél veszi figyelembe a munkáltató, illetve kifizető
2016. januárban kötött házasságok esetén 2015. február hónapban vehető igénybe a kedvezmény. Ennek megfelelően 2016-ban legfeljebb 11 hónapra érvényesíthető az első házasok kedvezménye.
Csak ezért amúgy biztosan nem lesz majd érdemes két évente elválni, és újraházasodni: a kedvezményt eleve csak azok a párok kapják, ahol legalább az egyik félnek ez az első házassága.
A kedvezmény a házasságkötés utáni első hónaptól jár legfeljebb 24 hónapon keresztül. Ha azonban idő közben jön a gyerek, vagyis már családi kedvezményre is jogosult lenne a pár, a frissházas-kedvezmény elveszik, és már a családi kedvezmény jár.

LAKÁS
2016. január 1-jétől lép életbe az új családtámogatási rendszer, vagy a hétköznapi életben használt nevén a szocpol. A Magyar Közlönyben megjelentek a családi otthonteremtési támogatás (csok) igénylésének feltételei, amely szerint:

A háromgyerekesek 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapnak, a kétgyerekesek 2,6 millió forintot igényelhetnek.
A maximálisan igényelhető 10 millió forint mellé maximum 10 millió forintos kedvezményes hitel is jár, ha azt kéri a házaspár.
Akinek még nincs gyermeke, 10 évre előre hármat vállalhat, de csak akkor, ha az igénylés időpontjában már házasságot kötött.
Aki nem kötött házasságot, csak akkor igényelheti a csokot, ha már legalább egy gyereket nevel. Az egygyermekesek családoknak 8 év, míg a két gyermeket nevelők számára 4 év áll rendelkezésre a nagycsaládos állapot eléréséhez.

v

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr828228042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása