HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.03.01. 19:28 program készítő

Listázták a hiányzó tanulókat?-a törvény szerint nem kellett

A szülő 21 tanórát igazolhat.
3 igazolatlan óra után iskolán belüli megrovás és a szülőt is behívják
6 igazolatlan után a helyi jegyzőhöz fordulnak aki családot látogat, és bírságot is kiszabhat, ugyanis ha nem jár a gyerek iskolába akkor nem vehetik a szülők igénybe az ezzel járó kedvezményeket
Ha valaki igazolatlanul vagy igazoltan összesen 250 órát hiányzik akkor osztályozó vizsgát kell tennie, kivéve ha a tanár képes leosztályozni. Ez mindíg a helyzettől függ.
A mulasztás jogkövetkezményeire vonatkozó rendelkezéseket továbbra is a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 20. §-a szabályozza. A 20. § (3)-(5) bekezdésében foglaltak szerint, ha a távolmaradást nem igazolják, a mulasztás igazolatlan. Az iskola köteles a szülőt és a tanuló kollégiumi elhelyezése esetén - amennyiben a kollégium nem az iskolával közös igazgatású intézmény - a kollégiumot is értesíteni a tanköteles tanuló első alkalommal történt igazolatlan mulasztásakor, illetve ha a nem tanköteles, kiskorú tanuló igazolatlan mulasztása a tíz órát eléri. Az értesítésben fel kell hívni a szülő figyelmét az igazolatlan mulasztás következményeire. Ha az iskola értesítése eredménytelen maradt, és a tanuló ismételten igazolatlanul mulaszt, az iskola a gyermekjóléti szolgálat közreműködését igénybe véve megkeresi a tanuló szülőjét.
Ha a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása egy tanítási évben eléri a tíz órát, az iskola igazgatója - a gyermekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásáról, valamint a gyámhatóság szervezetéről és illetékességéről szóló 331/2006. (XII. 23.) Korm. rendeletben foglaltakkal összhangban - értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt és a gyermekjóléti szolgálatot. Az értesítést követően a gyermekjóléti szolgálat az iskola és szükség esetén a kollégium bevonásával haladéktalanul intézkedési tervet készít, melyben a mulasztás okának feltárására figyelemmel meghatározza a tanulót veszélyeztető és az igazolatlan hiányzást kiváltó helyzet megszüntetésével, a tanulói tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos, továbbá a gyermek, tanuló érdekeit szolgáló feladatokat.

A hiányzások igazolásának két módja lehetséges:

Távolléti kérelem kitöltésével előre: amennyiben a tanuló előre ismert időpontban várhatóan nem fog tudni az oktatáson részt venni, abban az esetben legkésőbb a hiányzást megelőző napig kérvényezheti a távollétének igazolását. A kinyomtatott és aláírt kérelmet személyesen kell leadni az iskola titkárságán, vagy postai úton az iskola címére elküldeni. E-mailben nem tudjuk elfogadni a kérelmet!
Orvosi igazolással utólag: betegség esetén a hiányzott napokról orvosi igazolást kell hozni.
A hiányzások igazolásának más módja nem lehetséges! Amennyiben a tanuló igazolatlan óráinak száma a félév vagy a tanév végére meghaladja a 20-at, abban az esetben a tanulói jogviszonya automatikusan megszűnik! Ebben az esetben nem lehetséges a szak- és/vagy tagozatváltás sem, azonban lehetőség lesz ismételten beiratkozni valamelyik induló képzésre.

Megszűnt továbbá a tanuló saját magának történő igazolásának lehetősége!

Az iskolai hiányzások igazolása
3.1. Igazolatlan hiányzások
- 1 tanítási napnál kevesebb igazolatlan hiányzás esetén a tanuló osztályfőnöki figyelmeztetőt kap. (A mulasztott tanítási órák összeadódnak, a szakköri hiányzás is beletartozik)
- 1 igazolatlan tanítási nap osztályfőnöki megrovót eredményez. /alsó tagozat: 5 óra, felső tagozat: 6 óra/
- 1 tanítási napnál több igazolatlan óra kettes magaviseletet von maga után.
- 2 napnál több igazolatlan hiányzásért hármas magaviselet jár.
- Igazolás felmutatása legkésőbb a köv. osztályfőnöki órán, ha ez nem történik meg, az osztályfőnök a szülőt írásban figyelmezteti a mulasztás pótlására.
3.2. Igazolt hiányzások
- A tanuló köteles orvosi igazolással igazolni a mulasztott tanítási órákat. Igazolás felmutatása legkésöbb a köv. osztályfőnöki órán.
3.3. Szülői igazolás elfogadásának feltételei
- A gyermek hiányzását betegség esetén a szülő köteles jelenteni az osztályfőnöknek.
- Az előre tudott hiányzást a szülő legkésőbb a hiányzást megelőző napon köteles bejelenteni az osztályfőnöknek személyesen, telefonon vagy írásban az ellenőrzőben.
- Ezen eseteken kívül 1 szülői igazolást fogadunk el félévenként.

 

Sokba kerülhet a hétfői hiányzás,az iskola döntheti el pótolják vagy megy a törvény szerinti büntetés(osztályfőnöki intő)

2016. március 5. szombat munkanap (március 14. ledolgozása)
2016. március 23. (szerda): tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap

2016. március 24. (csütörtök): tavaszi szünet első napja(ITT LEHET PÓTOLNI A HÉTFŐT)

2016.március.25.  (péntek)  

2016. március 29. (kedd): tavaszi szünet utolsó napja

2016. március 30. (szerda): tavaszi szünet utáni első tanítási nap

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr768433096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása