HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.03.07. 10:09 program készítő

"Nincs hatalmad felettünk!"--De van...

18_even.JPG

 

Nincs hatalmad felettünk!--De van...

Egy "szotyi" politikus 18 éven aluliakat használ fel egy Szakszervezetekből létrehozott párt alakításához.

A pedagógustiltakozás egyik fő alakjává vált Pukli István David Bowie filmjéből idézett.
Nincs hatalmad felettünk. Szerinte ez szimbolizálja a rendszert.
Démonokkal küzdünk semmi mással
– mondta videoüzenetében az omladozó gimnázium épülete előtt.

a Pedagógusok Demokratikus Szervezetének elnöke elmondta, nincs múlt nélküli ember, mindenki életében vannak olyan részletek, amelyeket inkább eltitkolna.
. Az igazgatóhelyettes, bár nem örült Pukli kinevezésének, elfogadta. Lojálisan viselkedett, néhány értekezleten, amit Pukli nem tudott rendesen levezetni, mert anarchikus állapotok uralkodtak, az igazgatóhelyettes csinált rendet.
Majd egyik napról a másikra berendelte magához, ahol egy munkajogász társaságában megfenyegették és megzsarolták az igazgatóhelyettest, aki ennek hatására egyezett bele a jogviszony közös megegyezéses megszüntetésébe.
A hírre viszont végleg elpattant a húr, a diákok a szülőkkel közösen tüntetést szerveztek a Teleki udvarára, ez a megmozdulás híresült el úgy, mint a “fekete inges” tiltakozás.
Pukli akkor azt üzente a résztvevőknek, hogyha elállnak a további szervezkedéstől, akkor megkegyelmez a tanári karnak.
Az utóbbi években „a gyerekek feje fölött kísérleteznek a gyerekekkel”.

A helyi általános iskolában kezdtem meg tanulmányaimat 1986-ban. Nyolc éven át jeles tanulmányi eredményem volt. 1994. szeptembere óta a szekszárdi Garay János gimnázium humán osztályába járok, az idén érettségizem. Különösen érdeklődöm az új- és legújabb kori történelem iránt, foglalkoztatnak a politika aktuális problémái.
1997. nyarán, az augusztus elején Fadd-Domboriban megrendezett közéleti táborban ismerkedtem meg igazán a Magyar Szocialista Párttal. Ezen a nyáron lettem a tagja az Ifjú Szocialisták Mozgalomnak. 1997. október elején alakítottuk meg társaimmal a Mozgalom szekszárdi alapszervezetét.
Szintén október óta vagyok tagja az MSZP paksi alapszervezetének.
http://www.valasztas.hu/ve/j51/j51-iwYQSFPjxk5AQiwCKFICiJ1K6k.htm

Zuschlag személyesen jelen volt, amikor Pukli megalapította az Ifjú Szocialisták szekszárdi szervezetét (melynek országos ügyvezetője maga Zuschlag volt).
http://mno.hu/migr_1834/ifju-baloldali-egysegfront-811360

ukli Istvánnak ezen a ponton ideje lenne kissé hátrább lépnie. Főként azért, hogy ne ártson az ügynek, amit szolgálni kíván.
Pukli Istvánt 2016. január 21-én ismertem meg. Akkor még nem tudhattam, hogy békaemberekkel fogok találkozni. Elmentem riportot írni a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumba, ahol az igazgató a helyettesével együtt fogadott. A tanárok mozgalma még az elején járt, a miskolciak nyílt leveléhez már sokan csatlakoztak, de még nem látszott, hogy a morgolódáson túl bármit el lehetne érni a közoktatás jobbá tétele érdekében. Puklival jót beszélgettünk, nem politikáról, hanem iskoláról, iskolaigazgatásról, a KLIK abszurditásairól, meg arról, hogyan lehetne modernebb módon tanítani. A médiában akkor még talán csak egy-két cikk megszólalójaként szerepelt, mint a mozgalomhoz az elsők között csatlakozó budapesti gimnázium vezetője, de látszott, hogy tud és nem fél beszélni, logikusan fogalmaz. Rátermett, fiatal emberekre mindig szükség van egy protestmozgalomban, úgyhogy nem volt meglepő egy hónappal később viszontlátni a Kossuth téri demonstráció színpadán.

Azóta viszont előkerült egy csomó minden. Először csak a zuglói KLIK-kel került konfliktusba, amiért szimpátiatüntetést rendeztek neki az iskola előtt, majd kiderült, hogy korábban tagja volt a szocialista pártnak, 1998-ban jelöltként szerepelt az MSZP Tolna megyei listáján, de 2007-ben Gyurcsány Ferenc politikája miatt kilépett a pártból. Hát jó, ez nem annyira jó pont, mert ezek szerint mégiscsak egy volt politikusról beszélünk, de azt önmagában nem hiszem, hogy egy korábbi politikai szerepvállalás egyszer s mindenkorra lehetetlenné kéne hogy tegye valakinek a részvételét a közéletben.
Aztán előállt Zuschlag János, és a TV2 Tények című hírműsorában elmondta, hogy Pukli István az Ifjú Szocialisták szekszárdi alapszervezetének alapítója volt, és a mozgalomban mindenki tisztában volt azzal, hogy milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat, hiszen hivatalosan nem kaptak támogatást, mindent „a civil szervezetek különböző módon elcsalt pénzeiből” kellett hogy kifizessenek. Zuschlag tehát azt állítja, hogy Puklinak tudnia kellett a visszaélésekről, amelyek miatt aztán Zuschlag évekig börtönben ült.
Zuschlag János természetesen nem a leghitelesebb ember a magyar közéletben; messze nem vennék mindent készpénznek, amit másokról állít. Másrészt Zuschlagot ma már a kormánypárt mozgatja, és most is nyilvánvalóan politikai küldetést teljesít. Zuschlagról a szabadulása után 2014-ben riportkönyvet írt Szalai Vivien, a bulvárújságírás koronázatlan királynője Pártházból a börtönbe címmel, amelyben a volt ifjúszoci már a szocialisták egykori vezetőire lapátolta a sarat, és a könyvet a Magyar Idők elődje, a Napi Gazdaság reklámozta. Szalai Vivienből nemrég lett az Andy Vajna-féle TV2 hírigazgatója.
Ennek fényében lehet mondani, hogy Pukli karaktergyilkosság áldozata. Én viszont azt (is) mondanám: ha nem lett volna zuschlagos ifjúszoci, akkor most nem lehetne a karakterét legyilkolni. Az a szervezet elsősorban nem a csillogó szemű idealistákat vonzotta, hanem a pénzéhes kalandorokat, habár nyilván lehettek kivételek, és ellenkező adatok hiányában feltételezhetjük Pukliról, hogy kivétel volt.
A legfrissebb hír az igazgatóról, hogy a Klubrádióban elmondta, nagyapja ávós volt az 1950-es években, „kemény dolgokban vett részt”, bátyja pedig jelenleg kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt börtönben van, mert füvet hozott át a határon. Azt mondta, ezeket úgyis előkotorná róla a kormánypárti sajtó – és nyilván –, ezért inkább megelőzi az újabb leleplezést. Most jöhetne az a rész, hogy senki nem felelős nagyapja és bátyja tetteiért, ami valóban igaz is.
Csakhogy mindez együtt egy kicsit sok. Nem sok ahhoz, hogy Pukli István derék módon igazgassa a Teleki Blanka Gimnáziumot, hiszen teljesen mindegy, ki volt a nagyapja, melyik párt tagja volt egykor és milyen politikai szerepet vállalt fiatalon. Nem sok ahhoz sem, hogy esetleg aktívan bekapcsolódjon az ellenzéki (civil) mozgalmakba, és ott karriert fusson be. De sok ahhoz, hogy a tanárok tüntetésének vezéralakja legyen, mert ez egy hivatás pártok fölött álló mozgalma, amit politikai ballasztot nem cipelő, jobb- és baloldali tanárok és szülők megszólítására egyaránt alkalmas embereknek kell vezetniük.
És főként azért sok, mert a jelenléte mostantól árt az ügynek, amit szolgálni akar. Ha a közoktatás megjavítása a cél, szerencsésebb lenne, ha az első vonalban olyan emberek küzdenének érte, akik nem politizáltak korábban, nem voltak ifjúszocialisták és Zuschlag Jánost csak a tévében látták. Nem hiszem, hogy nem akad egyetlen ilyen iskolaigazgató sem a mozgalomban.
És meg egy kis színes: Pukli Istvánt 2012-ben nevezte ki a Teleki Blanka élére a fideszes többségű zuglói képviselőtestület (még az önkormányzati fenntartás időszakában). A régi, közszeretetben álló igazgatót akkor a tanárok, diákok, szülők döntő többségének támogatása ellenére nem engedték újrázni, és politikai döntéssel helyezték a gimnázium élére Puklit, aki ellen az iskolai közösség tiltakozott. Mára nyilván megszerették az igazgatójukat. De a világot fekete-fehérben látóknak érdemes belegondolniuk, hogy 2012-ben Pukli volt a fideszes politikai kinevezett, mára pedig visszavedlett szoci lázítóvá és/vagy hős ellenzéki vezérré, kinek kinek ízlése szerint.
http://valasz.hu/itthon/baj-egy-avos-nagypapa-es-egy-zuschlag-nem-de-jobb-ha-nincs-117521

Az magától értetődő, hogy a mostani balhézásért fizetségül Puklit tárt karokkal fogadja majd valamelyik balliberális pártcsürhe. És akkor a Jó Isten sem menti meg ezt az országot attól, hogy ez a Pukli nevű provokátor a magyar Parlamentben pöffeszkedjen majd néhány százezer idiótának "köszönhetően".
http://nega.blogstar.hu/2016/03/01/pukli-menni-parlament-/25516/

Egy vélemény a sok közül.
"Azért lássuk be, a vér nem válik vízzé... Hirtelen nagy emberré vált, közszereplőnek vallja magát, mert a vén zsi... sor... gy.. beválasztotta a seggnyalói közé.
Majd pont egy ilyen paprikajancsi fogja megoldani az ország összes gondját.
Még a gyurcsányferi is kirúgta a pártból 2006-ban..."

teleki1.JPG

"Elég volt abból, hogy korrupt baloldali politikusok akarják felhasználni a gyerekeket és a pedagógusokat saját önző pártpolitikai céljukhoz" -

Most a budapesti Teleki Blanka Gimnázium csatlakozott hozzájuk egyebek mellett azt követelik, hogy adják vissza a diákok szabadidejét, és gyermekkorát. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr548450854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása