HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2017.07.17. 07:54 program készítő

Vasas szakszervezet okozott súlyos károkat a dolgozóknak Orbán kiemelt partnerénél(frissült)

2017. május 16. 74. stratégiai partner megállapodás

Részletekkel később tudunk szolgálni,amit eddig kaptunk az a VASAS szakszervezet törvénytelen működéséről szól.

1-A bértárgyalás jegyzőkönyvét nem tették nyilvánossá(mást hazudtak,ami lett belőle)

2-2017 január 1 elcserélték 2017.május 1-re

3-10%-os egységes béremelési javaslatot 2017 január 1-től NEM FOGADTÁK EL,helyette elkezdtek alkudozni,amiből lehetett volna jobb,de rosszabb lett.

4-Háttérbe szorítják a MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKAT,mert Orbánéknak kellenek a magyarul nem beszélő Ukrán munkavállalók.(ingyen lakhatás,hazautazási kedvezmény stb)

5-Megint egy olyan ahonnan csurran-cseppen a fidesznek valami.

AZ L.C.M. megtiltaná a munkaerő közvetítést,minimum egyenlő feltételekkel,nem feketén,hivatalosan adózva lehetne dolgozni.

jövünk a részletekkel

 

megkaptuk üzenetben az első adatokat

Bértárgyalási jegyző könyv
A szakszervezet ragaszkodik ahhoz,hogy 2017.01.01-tól visszamenőleg béremelést kapjanak a dolgozók. Igaz,hogy a cég írásban nem ígérte,hogy 2017.01.01-től visszamenőleg lesz béremelés,de a szakszervezet szerint a cég vezetőség az év végi BIM értekezleten megígérte hogy 10% béremelést kapnak a dolgozók. A felek közt a nagy elvekben nincs nézeteltérés,a cég beleegyezik a béremelésbe a dolgozóknak,de a tényleges béremelés módszerével,mértékével és érintettek körével kapcsolatban még vannak nézeteltérések. Az alábbi pontok foglalják össze a főbb nézet eltéréseket,de a felek azt a célt tűzték ki,hogy mihamarabb egyességre jussanak:
A felek megegyeznek abban hogy az alapbért 900 Ft/ óra-ra emelik,de a szakszervezet a 3 hónapos próba idő leteltekor,a sikeres vizsga végett megemelni kívánja a JÓ dolgozók órabérét 1000 Ft/óra mértékre. A vállalat számára nem nyilvánvaló a JÓ DOLGOZÓ DEFINICIÓJA,mivel egy kitűnő dolgozó béremelése embertől függő,ezért szükség van részletes elemzésre. Speciális pozíciókban,,akik relatívan nehezebb környezet alatt dolgoznak,ők nekik az alapbérüket 1000ft/óra-ra emelni. Úgyszintén a 3 hónapos próbaidő után, a kitűnő dolgozóknak megemelni az óránkénti alapbért 1100ft/óra-ra. A jelenlegi 850 Ft-os szinten van,emellett még jár egyéb jutalék. A kritikus pozíciókban (mint pl. targoncás,szakmai operátor) is kell hogy kapjanak jutalékot és pótlékot a dolgozók. Az alapbér növekedése után,második ütemben ABCD elosztás szerint eldönteni a béremeléses mértéket,az értékeléskor a szakszervezet részt vehet és monitorozhatja a folyamatot. a 2016-s éves béremelés alapján adta be a jelenlegi javaslatot a cégcsoportnak is,ami a legnagyobb mértékben elfogadható változás a cégcsoport számára. A szakszervezet elfogadja a,hogy az ABCD értékelés alapján adjunk a dolgozóknak béremelést,de nem fogadja el a múlt évi mértéket,mivel :Úgy vélik,hogy ezzel az újoncok és régi dolgozók közti különbség rövidül,ez nagy mértékben elégedetlenséget okoz a régi dolgozók körében,ami ahhoz vezethet,hogy úgy döntsön az ember,hogy elhagyja a céget. Múlt éves értékelés során volt nagyon sok probléma,a vezetők egy része nem volt igazságos!! A szakszervezet azzal sincs megelégedve,hogy minden kategóriához előre meg van szabva a létszám határ. Szakszervezet az alábbi új tervet javasolta ABCD értékelésre :
Az AB
béremelési mértékét 10% fölé emeljük. D kategória értékelése megmarad. C kategória az eredeti 5%-ról 10%-ra emelkedik. A béremelés mértéke és létszám határa,a szakszervezet kérése szerint :
ABCD
2016 béremelés mértéke 16% 8% 5% 0%
2017 béremelés mértéke >B>10% 10% 0%
2016 létszám határ 10% 20% 60% 10%
2017 létszám határ >10% >20% >60% X

A régi dolgozók jutaléka: a szakszervezet ragaszkodik ahhoz hogy a régi dolgozók kapjanak jutalékot,viszont ezt csak akkor kapja meg a dolgozó amikor a képessége egyenesen arányos a cégnél töltött idővel. A felek nem tudtak a jelen értekezleten egyezségre jutni,a következőértekezlet május 24-én reggel 9:00 lesz megtartva,ami a vállalat HR felelőse és szakszervezet vezetője vesz majd részt.
A kővetkező lépésben meg kell adni a cég pénzügyi adatait a szakszervezet képviselőinek. A felek megegyeztek,abban hogy hetente egy állandó értekezlet keretében kommunikálnak az olyan témákról mint például a dolgozók munka környezete,juttatása,munka teljesítménye és egyéb kérdéseket,hogy a felek tisztában legyenek a egymás szükségleteiről.

Ezek szerint egy magyarul nem beszélő ukrán közvetítő által foglalkoztatott munkavállaló keresete.

900 ft/óra

hazautazási kedvezmény

ingyen szállás

Magyar munkavállaló,becsületes bejelentéssel,több éves alkalmazással 900 ft/óra BRUTTÓ

 Az L.C.M. továbbra is várja üzenetben a fejleményeket

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr1912668903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása