HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.01.09. 07:30 program készítő

Megint rosszul loptál Viktor a tervemből

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretű gyűjtőedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebből a képződő hulladék mennyisége szerint választhatnak – egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

A januártól hatályos jogszabály előírja azt is, hogy a szolgáltatónak – a vegyes hulladék mellett – a háztól kell elszállítania a műanyag-, a fém- és a papír hulladékot is. A műanyag flakonokat laposan – lehetőség szerint kupak nélkül -, az újságpapír hulladékot pedig kötegelve kell a gyűjtőedényben elhelyezni. A kartonpapírból készült nagyméretű doboz nem helyezhető el a kukában, azt laposra hajtogatva és kötegelve kell a közszolgáltatónak átadni. A zöldhulladékot vagy az erre rendszeresített szabványos gyűjtőedényben, vagy pedig zsákban kell gyűjteni. A jövő év – tehát 2016 – első napjától a zsák csak lebomló anyagból készülhet.

Ha a december 25-e és január 31-e között képződött fenyőfa hulladék gyűjtőedényben nem helyezhető el, akkor azt hulladékgyűjtő udvarba vagy pedig a közösségi komposztálás céljára fenntartott gyűjtőhelyre kell vinni. A társasházakban a fenyőfa hulladékot – a közszolgáltató által történő elszállításig – egy helyen kell gyűjteni.

Július 1-jétől a magánszemélyek által lakott ingatlanoknál az egyik felajánlott gyűjtőedény – kuka-edény – legfeljebb 80 literes lehet. Aki egyedül használ egy ingatlant, annak elegendő a legfeljebb 60 literes kuka is, feltéve, hogy a helyi önkormányzat igazolja: az illető egyedül és életvitelszerűen használja az ingatlant.

AZ L.C.M 2011-ES NÖVEKEDÉSI PÁLYÁZATÁBAN SZEREPLŐ TERV.2011-NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM:

1,SZELEKTÍV HULLADÉK FELDOLGOZÓ MINDEN TELEPÜLÉSEN: min 20 munkahely

2.,ÉVENTE KÉTSZER KONTÉNERES LOMTALANÍTÁS INGYEN vagy PLATÓS GÉPJÁRMŰ(lőre egyeztetett időpontra kérhető,nincs utcára dobált hulladék,stb.

3.,HASZNÁLHATÓ HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA( ,bútor,nagyobb méretű berendezések felújítása és visszahelyezése rászorulóknak)

5,.MŰANYAG PALACKOK VISSZAVÁLTÁSA BOLTOKBAN,AZ ALUMÍNIUM DOBOZOK HELYETT!!

6.,VASHULLADÉK,ALUMÍNIUM DOBOZOK,PAPÍR HULLADÉK ÁRA AZ ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELE AMIBŐL A HULLADÉK FELDOLGOZÓ BÉRÉT FIZETIK.

MEGJEGYZÉS:

KÖZMUNKA MEGSZŰNIK ÉS ÁTALAKUL EGYSZERŰ FOGLALKOZTATÁSSÁ-TEHÁT MINDENKI ANNYIT KERES AHÁNY ÓRÁT DOLGOZIK ÉS TB. FIZETVE.(részmunkaidő,stb-ugye nem kell ragozni-ez mit jelent)

Szólj hozzá!

Címkék: 3


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr297055235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása