HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.11.26. 07:08 program készítő

Lábatlan az év Citromdíjas "városa"

EGYETLEN ÉV ALATT 3 GYÁR LEBONTATÁSA (ha kell egy garázskapu lebontják azt is)korrupció,pénzmosás stb.

PILLANATKÉP A PAPÍRGYÁR BONTÁSÁRÓL

img_20161125_105936.jpg

 

1-Cementgyár ELADVA SVÁJCI

A község történetéhez szorosan kapcsolódik az ipar kialakulása. A Lábatlani Cementgyár létesítése, s ezzel Lábatlan iparosodásának megalapozása Konkoly Thege Balázs és Hanning Mátyás nevéhez fűződik, első igazgatója (1872-től) Wendland Károly volt. A gyár először egy 16 kamrás körkemencéből és egy 60 méteres kéményből állt. 1887-ben épült egy nagy aknakemence. A külföldi tőke beáramlása iparilag és néprajzilag is megváltoztatta Lábatlan településének jellegét. A lábatlani cement jó minőségével növelte a falu hírnevét és keresett építőanyag-ipari termékké vált. Nagymértékű gyárépítés kezdődött 1952-ben. Ennek során a régi gyárat csaknem teljes egészében lebontották, és helyébe teljesen új, korszerű üzem épült. Elkészült a modern irodaépület, külön közfürdő is létesült a sportolók és a község lakossága részére. Svájci tulajdonosa lett a gyárnak. 2012 októberében bejelentették, hogy a gyárat lebontják és barnamezős ipari területként az önkormányzathoz kerül.[3]

LEBONTVA 2016 ORBÁN-MATOLCSY KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL(Matolcsy CEMENTKARTELEZŐ -Orbán VÖRÖSISZAPOS)

2-Papírgyár 

1908-ban kezdte működését az azbesztcement-papírgyár. Miskolczi József 1925-ben beszerzett egy papírgépet. Ezzel középfinom csomagolópapírt, kalapcsomagoló-papírt, egészségügyi papírt, dohánypapírt gyártottak. 1965-ben megkezdték az üzem korszerűsítését. 2 millió forintos beruházással megkezdődött a Lábatlani Vékonypapírgyár építése. Ez Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb gyára. A gyárat 2009 márciusában felszámolási eljárás során bezárták, előtte Piszke Papír Rt. néven üzemelt.

LEBONTVA 2016

3 -PISZKE PAPÍR-ELADVA GÖRÖG

papirszobor.jpg

"Papírkészítők
Új szobor Lábatlanon

A közelmúltban állították fel a Lábatlani Papírgyár előtt Rózsa Péter szobrászművész két-alakos saválló acélból készült szobrát, a Papírkészítőket. A szobor a papírgyártás régi, ma már klasszikus eljárásnak számító mozzanatát örökíti meg. a merített papír készítését. A szobor két alakja közül az egyik kezében az úgynevezett merítő szita látható, mellyel annak idején a papírmasszával telt kádból kimerítették a pépet, majd miután a vizet lecsurgatták. a szitáról levették a papírt, hengerelték és megszántották. A másik alak maga előtt tartja a leemelt papírlapot.
A szoborcsoport alakjainak mozdulata valójában őrzi a papírmerítés jellegzetességeit. Ami talán furcsán hat és leginkább megragadja az ember figyelmét, az alakok robusztus, monumentális, éles síkokkal, nagy felületekkel határolt tömbszerűsége. Ugyancsak szokatlan a szobor anyaga is, mely saválló acélból készült.

A DOLGOZÓK VÉGKIELÉGÍTÉSÉVEL TARTOZNAK,DE A BONTÁST A VASÉRT ELVÉGZIK

A görög Panos Zeritis tulajdonában lévő Piszkei Papírgyár mintegy 60 ezer tonna papírt és 30 ezer tonna egyéb - zömmel higiéniai - terméket állít elő. A vállalat - a Dunapack mögött - az ország második legnagyobb papír-újrahasznosító cége, hulladékfelhasználása évi 60-70 ezer tonna között mozog. A gyárnak komoly tervei lehetnek a másodnyersanyag-feldolgozással, ezt az is mutatja, hogy 2000. január elsejétől a Piszkei Papír a főként a telefonkönyvek újrahasznosítójaként ismert Budafok Recycling többségi tulajdonosa.

A Zeritis-csoporthoz tartozik a Szentendrei Papírgyár is, amelynek termékskálájába író- és nyomópapírok, levéltasakok, borítékok, háztartási és higiéniai papírtermékek, irodatechnikai és csomagolópapírok, hullámpapírok, illetve hulladékpapírból készült környezetbarát termékek tartoznak.

LEBONTVA 2016

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ LCM FACEBOOKJÁN PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRHETŐK

 

KÍVÁNCSIAK LESZÜNK MI LESZ A KÖVETKEZŐ BONTÁS

1-BEZÁRT ISKOLA?

2-A MÁSIK KÜLFÖLDINEK ÁTJÁTSZOTT PAPÍRGYÁR

3-UNIÓS PÁLYÁZATBÓL ÉPÜLT RÉVÁTKELŐ

4-EL SEM KÉSZÜLT KERÉKPÁRÚT

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr1011999116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása