HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2014.04.26. 14:03 program készítő

Újabb bányasztori -Orbánék lendületben

 

A blogban megtalálható a bizonyíték,a kérdés a kormány miért nem tartja be a törvényeket,közben emberek halnak meg a vörös iszap miatt.

Most meg megint egy holcimes ügy a látóhatáron.

A Lábatlani Köszörűkő-bánya földtani alapszelvény, ill. a Lábatlani Tölgyháti kőfejtő alapszelvény országos jelentőségű védett természeti terület lehet

Országos jelentőségű védett területté nyilvánítás

Lábatlan városának közigazgatási területén található két különleges földtani és táji értéket képviselő földtani alapszelvény esetében a Vidékfejlesztési Minisztérium javaslatára a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága előkészítette az országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítást.

A fenti ingatlanokat az MTA Rétegtani Bizottsága, mint Lábatlani Köszörűkő-bánya földtani alapszelvény, illetve mint Lábatlani Tölgyháti kőfejtő alapszelvény tartja nyilván.

A kifüggesztés napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére a vagyonkezelő, a gazdasági tevékenységet folytatók illetve a természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdek-képviseleti szervezetek észrevételt tehetnek.

A természetvédelmi kezelési tervet megalapozó dokumentáció – mely nem képezi a véleményezés tárgyát – a Duna-Ipoly Nemzeti Park központi irodájában (1121-Budapest, Költő u. 21.) betekintésre rendelkezésre áll.

A Nemzeti Park Igazgatóság által elkészített az országos védetté nyilvánítást előkészítő megalapozó dokumentáció az alábbi hivatkozásokon keresztül érhető el.

 

b_nya2.jpgbá1.JPGbá3.JPGbá4.JPGa teljes dokumentáció  labatlan.hu

 

A gyár bontása áll,nyomozás végett.

fekete munka folyik tovább a megkezdett módszer szerint ugyanazon vállalkozókkal,akik segítettek tönkre tenni a gyárat.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr696087797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2014.05.10. 22:59:02

2.1. A megbízás előzményei
Társaságunk a Be-Fe-Ko Bt. a Dömper Kft. lábatlani telephelyén előzetes környezetvédelmi hatásvizsgálatot folytatott le a 378/2007. (XII. 23.) kormányrendelet, a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről, valamint a hatásvizsgálat dokumentációjának tartalmi követelményeiről szóló 314/2005. (XII.25.) kormányrendelet előírásainak megfelelően.

A környezetvédelmi felülvizsgálat alapjait a 2010. október és november hónapok folyamán tartott helyszíni bejárások alapján, a rendelkezésünkre bocsátott dokumentációk, adatok segítségével készítettük el.

A Dömper Kft. Lábatlan város önkormányzat szabályozási terv, 53/2008. számú rendelettel belterületté nyilvánított, a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság által, mezőgazdasági művelésből kivett, 0215. hrsz-ú, kb. 5 ha alapterületű, korábban vízmosás által kialakult mélyedés, árok - építési és bontási inert hulladékokkal, feltöltésre történő hasznosítási tevékenységét kívánja végezni. A geológiai felmérés szerint a feltöltendő terület térfogata 217000 m3. Becslésünk szerint az itt elhelyezhető inert hulladékok várható mennyisége 350.000 tonna. A terület feltöltését 10 éves időtartamra tervezik. Lábatlan város Önkormányzata a feltöltött területet rekreációs célokra kívánja hasznosítani.
A 314/2005. (XII.25.) kormányrendelet előírásai szerint a tevékenység megkezdése előtt környezeti hatásvizsgálatot kell lefolytatni.
süti beállítások módosítása