HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2018.01.22. 08:11 program készítő

Csattanós választ kaphatnak a diákok

Kiveszik a honvédelmi oktatást a tananyagból?

Bevezetik a Határőrség sorkatonai szolgálatot,kötelezően az iskolás évek után (1 év)(kerítésvédelmi parancsnokság)?

Összeállítják a jelenlegi politikusok (sorkatonaság elkerülő műveletének listáját)--ez érdekes lesz-kiderül ki mondta azt hogy mel....?

 

 

 

2004 November 3-án leszerel az utolsó sorkatona, ezzel megszűnik a sorkatonai szolgálat Magyarországon.

Politikai öngyilkosság lenne a sorkötelezettség visszaállítása Magyarországon. Nem lesz sorkatonai szolgálat Magyarországon – szögezte le tegnap Orbán Viktor miniszterelnök

A sorkötelezettség eltörlése "katasztrofális hiba" volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint, de ha vissza akarnák állítani a sorkatonaságot, az erősítené a fiatal férfiak elvándorlását.

A kormányban jelenleg azon dolgoznak, hogy a haderőre szánt költségvetés növelésével összhangban - amit Magyarország a NATO-csatlakozásakor vállalt - a honvédség létszámát is bővítsék. Ez azonban elsősorban az önkéntes tartalékosok számának növelését jelenti .

Te elhúznál, ha kötelező lenne a sorkatonaság?-Akkor amikor hazatérsz--akkor fogod megtudni,mit akartál megúszni.

A Jobbik bevezettetné az önkéntes sorkatonaságot. Komoly kedvezményeket adna 6 hónap szolgálatért.

Európa több országában egyre többen támasztanák fel a kötelező katonai szolgálatot. Németországban például a sorkatonaság hívei lassan annyian lesznek, mint az ellenzői, ebben pedig a migrációs és a terrorfenyegetettségnek is komoly szerepe van.

„Ez teljes képtelenség” – így reagált a honvédelmi bizottság elnöke arra, hogy a Jobbik szerint ki kéne lépni a NATO-ból. „Magyarul azt jelenti, hogy többéves sorkatonaság, valószínűleg a nőknek is, és egy ennél tízszer nagyobb katonai költségvetés sem elegendő” – mondta Kósa Lajos.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr2113593741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása