HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.02.23. 17:33 program készítő

A civil jelöltet több ellenzéki párt-Ez most vicc?

Veszprém legalább akkora kudarc az MSZP-nek, mint Orbánéknak

 Kész Zoltán 13 871 szavazat.

Navracsicsról úgy vélik: kutya kötelessége lett volna a fideszes jelölt mellé állni, ehelyett a párt törésvonalairól adott helyzetelemzést a Heti Válasznak, és mivel nem az ő embere lett a jelölt, Navracsics emberei tettek a kampányra – a Fidesz szinte nem is volt látható Veszprémben. Zárszóként kiemelik: Navracsicsnak „Kész Zoltán rövidke veszprémi Fidesz-Fidelitas karrierjéért is illene bocsánatot kérnie”.

 

 

1974-ben született tősgyökeres veszprémi családba. 1997-ben végzett az ELTE angol szakán, ezután 2003-ig tanárként dolgozott a balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban (ahol korábban érettségizett), 2003–2005 között a Veszprémi Egyetemen, 2005-ben az ELTE amerikanisztika szakán, majd 2011-ig a Padányi Katolikus Iskolában.

2000–2001-ben a Fulbright-program keretében amerikai történelmet tanított Kaliforniában. 2006-ban hat hónapig pedagógiát tanult Buffalóban. Első európaiként 2012-ben végezte el az Atlas Economic Research Foundation Think Tank MBA és Vezetőképző Akadémiáját. Az Egyesült Államokban ismerte meg a klasszikus liberális gondolkodók munkáit és a szabadpiaci közgazdászok elméleteit.

1995-ben a Komlósi Oktatási központban újságírói végzettséget szerzett. 2009-ben elvégezte a BME közoktatás-vezetői szakát.

Öt angol tankönyv társszerzője. A veszprémi Rádió Jam sportfőszerkesztője és a Veszprém TV külsős munkatársa volt.

 

A Polgári Platform Egyesület alapítója és elnöke, a Szabad Piac Alapítvány igazgatója. A veszprémi Amerikai Kuckó (American Corner) igazgatója volt.

2004-ben rövid ideig tagja volt a Fidesznek. Ezalatt a Fidelitas veszprémi csoportja elnökének is megválasztották.

2014 végén függetlenként, az MSZP, a DK, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a PM, a Magyar Liberális Párt, a MoMa és a Lokálpatrióták támogatásával indult aNavracsics Tibor távozása miatt megüresedett parlamenti képviselői mandátumra kiírt veszprémi időközi választáson, amit 44,76 %-os részvétel mellett, a szavazatok 42,66 %-ával megnyert, ezzel országgyűlési képviselői mandátumot szerzett.[1]

 

itatott kijelentései a blogján[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Konzervatív is vagyok, mert hiszek a hagyományokban, de azt is vallom, hogy a hagyományok megtartása nem jelenti azt, hogy azok esetleg teljesen változtathatatlanok. Hiszem, hogy nincs szükségünk ekkora politikai garnitúrára, parlamentre. Nem hiszek az általános választójogban, mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát vagy kultúrálatlanságot. Republikánus is vagyok, mert nem hiszem, hogy mindent a gazdagoknak kéne fizetni, s közben az ország fele meg segélyekből éljen. Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő. Egyszer már megpróbáltuk. Nem sikerült. Most is annak a levét isszuk. Aki egyenlő akar lenni, elmehet Észak-Koreába. Ott mindenki egyenlően szegény, kivéve a komcsi pártvezetést. Eltiltanék mindenkit a politizálástól, aki 1990 előtt bármilyen politikai pozícióban volt. Nem engedném, hogy fiatal, munkát még messziről sem ismerő emberek bármilyen képviselőséget vállaljanak. De mindegy is. Nem is érdekes, hogy én milyen identitászavarban szenvedek. De mit szóljon a muzulmán hitet valló, magyar feleséggel rendelkező, itt dolgozó és adózó, segélyt még hírből sem ismerő állampolgár? Pedig, hogy lehet, hogy hasznosabb tagja a magyar társadalomnak, mint aki segélyért szül gyereket, aki anélkül lehet Európa Parlamenti képviselő, hogy életében huzamosabb ideig dolgozott volna, vagy akár aki politikai befolyását kihasználva korrumpálódik, hazudik és csal.

 

Az elmúlt hét csütörtökén tartotta soros tisztújító gyűlését a Fidelitas veszprémi csoportja. Az ülésen a tagok megválasztották az új elnököt, az alelnököket, valamint megállapodtak a közeljövő programjában, amit egy sajtótájékoztató keretében ismertettek február 11-én a Fidesz veszprémi irodájában.

A csoport egyhangúlag Kész Zoltánt, a Veszprémi Egyetem tanárát, A FIDESZ-MPSZ Veszprém megyei kulturtagozatának elnökségi tagját választotta az elnöki tisztségre. Az ülésen szavaztak az alelnöki posztokról is, ennek értelmében a jövőben Mihalovics Péter, a Veszprémi Egyetem harmadéves hallgatója, valamint Lakics Eszter, a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium végzős tanulója tölti be ezt a tisztséget.

A testület ismertette célkitűzéseit, amit nyolc pontban határoztak meg. Eszerint szeretnének egységet teremteni a keresztény és jobboldali fiatalok körében, tovább bővítenék kapcsolatukat az ország hasonló csoportjaival, valamint a megyeszékhely testvérvárosaival és más európai ifjúsági szervezetekkel. Emellett figyelmet szentelnek a jövőben arra, hogy különböző programokat szervezzenek a veszprémi fiatalok részére, további lehetőséget biztosítva ezzel a kulturált szórakozáshoz. A közelgő csatlakozással kapcsolatban elmondták, munkájukkal segíteni szeretnék a FIDESZ-MPSZ Európai Uniós választási kampányát, valamint szándékukban áll minél szélesebb körben megismertetni a lakossággal az Európai Unió előnyeit.

Kész Zoltán, a Fidelitas veszprémi csoportjának elnöke hozzátette, a szervezet vár minden olyan fiatalt, aki hozzájuk hasonlóan gondolkodik, és szívesen dolgozna együtt velük azért, hogy kialakuljon egy fiatalokból álló kör, amely közelebb hozza egymáshoz ennek a generációnak a tagjait.

Zoltan Kesz is the cofounder of the Free Market Foundation in Hungary, which has recently run a serious anti-racist campaign to combat the rising anti-Semitic tendencies in the country. The FMF has also established the Civil Platform, which is campaigning to encourage Hungarians to practice their freedom to vote during the next general election. This year the Free Market Foundation has also set up the Eötvös József Club, which is going to be part of the Students for Liberty network. Zoltan was the first graduate of the Atlas Leadership Academy in 2012 and in September, 2012, Zoltan received the Pannonius Fellowship from Common Sense Society, a free market think tank operating in the US and Hungary. He was given the title of Asia Entrepreneur of the Year in February, 2013 due to his common project of the Free Market Foundation and Political Capital. In the 90's Zoltan studied in the United States and later taught American History at a California high school as a Fulbright scholar. He has written several course-books for those who study English and he is the director of the American Corner in his hometown Veszprem.

 

2010.01.17 19:10:52
Zolcsi

Jó lenne, ha lassan vége lenne ennek az agyatlan magyarkodásnak. Lassan már nem tudom eldönteni, hogy magyar vagyok-e, hisz ahány okos, annyiféleképp értelmezi a magyarságomat. 
Magyar vagyok, mert itt születtem, ezt a nyelvet beszélem. Ha külföldöm éltem, büszkén vállaltam magyarságom, sőt, még zászló is van a kertünkben.
Nem vagyok magyar, mert szinte az összes felmenőm németajkú. Dédnagymamám jobban beszélt németül, mint magyarul. Nem tudom az Árpádházig visszavezetni a családfám, nem lobogtatok Árpád-sávos lobogót (sőt, viszolygok tőle), nem tudnék hűségesküt tenni egy műkoronának (főleg, mivel köztársaságban élünk) és nem akarok fekete egyenruhában masírozó fiatalokat látni az országban.
Liberális vagyok (nem a magyar értelemben), mert hiszek az egyén szabadságában, a polgári demokráciában, elítélem a szélsőségeket. 
Globalizáció párti is vagyok, mert élvezem, hogy bármikor rendelhetek bármit, akár Hong-kongból is. Nem akarom, hogy valaki megmondja, hogy milyen nemzetiségű árut vegyek, hol tankoljak, mit és milyen nyelven tanítsak a fiamnak
Konzervatív is vagyok, mert hiszek a hagyományokban, de azt is vallom, hogy a hagyományok megtartása nem jelenti azt, hogy azok esetleg teljesen változtathatatlanok. Hiszem, hogy nincs szükségünk ekkora politikai garnitúrára, parlamentre. Nem hiszek az általános választójogban, mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát vagy kultúrálatlanságot. 
Republikánus is vagyok, mert nem hiszem, hogy mindent a gazdagoknak kéne fizetni, s közben az ország fele meg segélyekből éljen.
Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő. Egyszer már megpróbáltuk. Nem sikerült. Most is annak a levét isszuk. Aki egyenlő akar lenni, elmehet Észak-Koreába. Ott mindenki egyenlően szegény, kivéve a komcsi pártvezetést. Eltiltanék mindenkit a politizálástól, aki 1990 előtt bármilyen politikai pozícióban volt. Nem engedném, hogy fiatal, munkát még messziről sem ismerő emberek bármilyen képviselőséget vállaljanak.
De mindegy is. Nem is érdekes, hogy én milyen identitászavarban szenvedek. De mit szóljon az muzulmán hitet valló, magyar feleséggel rendelkező, itt dolgozó és adózó, segélyt még hírből sem ismerő állampolgár? Pedig, hogy lehet, hogy hasznosabb tagja a magyar társadalomnak, mint aki segélyért szül gyereket, aki anélkül lehet  Európa Parlamenti képviselő, hogy életében huzamosabb ideig dolgozott volna, vagy akár aki politikai befolyását kihasználva korrumpálódik, hazudik és csal. 
Nehéz lesz az én ízlésemet bárkinek is kielégítenie, de fogadok, hogy rengeteg fantasztikus ígéret közül választhatok majd.

 

Ennyi dióhéjban,gratulálunk az ellenzéki celebeknek,sikerült a nagy semmit győzelemre vinni.
 

Kik vagyunk?

 

Elnök:
 
Kész Zoltán (1974) 1997-ben végzett az ELTE angol szakán. A diploma megszerzése óta eltelt időben tanított általános iskolában, középiskolában és egyetemen is. 2000-ben  Kaliforniában tanított amerikai történelmet egy évig Fulbright ösztöndíjjal. Számos angol tankönyv szerzője. 2008 óta vesz részt különböző szabad piaci konferenciákon. Többször járt az Egyesült Államokban, de képviselte már az a szabadságpárti értékeket többek között Litvániában, Szlovéniában, Indiában és Spanyolországban is. A világon elsőként végezte el az Atlas Leadership Academyt 2012-ben.  Az Polgári Platform elnökeként felelős a hazai és a külföldi szponzorokkal való kapcsolattartásért, az oktatási projektekért valamint az operatív irányításért.
 
Alelnökök:
 
Somogyi Zoltán (1973) szociológus, üzletember. A szabad, azaz az állam által szabályozott, de üzleti résztvevőként meg nem közelített piac és az angolszász konzervatív politikai gondolkodás híve. Alapítója a Political Capital Intézetnek, műsort vezet az ATV-n, jelenleg pedig az Atlas Leadership Academy hallgatója.
 
Hajba Máté érdeklődési területe az állam és az egyén viszonya, amivel kapcsolatban libertárius nézeteket képvisel. A nemzetközi médiában megjelentek írásai a Magyarországon egyre növekedő intolerancia kapcsán. Annak érdekében, hogy segítsen terjeszteni az individualizmus, szabadság, tolerancia és a szabad piac eszméit, az Eötvös Klub nevű ifjúsági szervezet alapításában is közreműködött, amely része a European Students for Liberty hálózatnak.
– Kész Zoltán, 2010. január 17.[2]

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr607209131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giat 2015.02.25. 17:46:30

A 2014. évi választások után megállapíthatjuk azt is, hogy a lakosság véleménye erősen megosztott, sokszínű, sokan nem tudnak azonosulni a pártok célkitűzéseivel. Láthattuk, hány kisebb nagyobb párt indult a választásokon, de a megfelelő támogatást nem tudták megkapni.
A veszprémi időközi választáson is az igazolódott be (független jelölt nyert), hogy egyre kevesebben látják a jövőt a jelenlegi pártrendszerben, ahol még az ellenzékkel is (joggal) elégedetlenek az emberek. Már jobban hiszünk (teljesen érthetően) a hozzáértő szakértői kormányzásban, mint a négyévenkénti szép ígéretekben. A pártrendszer a jelenlegi igényeket, állampolgári elvárásokat nem képes kielégíteni, ezért volna megfelelő mód a véleménynyilvánításra az e-demokrácia.
Az e-demokrácia, azaz a nép általi folyamatos kontroll és rendszeres vélemény-nyilvánítás a döntéshozatalban, beláthatjuk, hogy elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően működjenek az ország dolgai és ne szolgáltasson melegágyat a visszaéléseknek és a korrupciónak.

Ma már a technológia lehetővé teszi számunkra az e-demokrácia, mint közvetlen részvételi demokrácia megvalósítását.
Ehhez ajánljuk eszközként a likvid demokráciát, amihez a szavazóprogram már készen áll.

giat.blog.hu/api/trackback/id/7218955
süti beállítások módosítása