HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.06.09. 18:47 program készítő

A plakátragasztó bosszúja

nemzeti-konzultacio-mem46.JPG

 

 

 

„Nagyon köszönöm azoknak, akik ezt a munkát elvégezték – helyettem is!
Amíg mi sokan az igazak álmát aludtuk, voltak, akik a nevünkben is eljártak.
A magam részéről nagyon hálás vagyok nekik, és köszönöm, hogy nem hagyják, hogy Magyarország ‪#‎KorrupcióKormánya‬ megszégyenítse hazánkat (úgy is, mint Kárpát medence, a népek olvasztótégelye).
Köszönöm!”

Az Együtt korábban a plakátok leszaggatását ígérte.
---------------------------
Az Eötvös Károly Intézet álláspontja

Amennyiben a bíróság mégis elmarasztalná a plakátok rongálóit, az ügy szinte biztosan alkotmányjogi panasz alakjában az Alkotmánybíróság elé kerül, ahol már a véleménynyilvánítás szabadsága körében kell majd az ügyet elbírálni.
-----------------------
Károsultak:
Kovács Zoltán kormányszóvivő is megerősítette, hogy a 300 millió forintos közbeszerzést Csetényi Csaba cége nyerte el. A reklámügynökség tavaly több állami megbízást is kapott kommunikációs feladatokra. Az üzletember másik cége pedig még Rogán Antal polgármestersége idején a belvárosi önkormányzattól kapott megbízást kommunikációs feladatokra.

Lounge Design tulajdonosa Balásy Gyula,
HG 360 nevű cég, aminek Rogán Pasa Park-beli szomszédja, Csetényi Csaba a vezetője
Plakátrragasztó munkatársak(fizetést csak akkpr kapnak,amennyiben a plakátok 30 napig épek)
-----------------------

Előfordult, hogy az intézkedő rendőrök fogdába vitték a plakátrongáló aktivistákat, amire az adott helyzetben bűncselekmény elkövetésének gyanúja esetén lett volna lehetőségük. Ez pedig bizonyosan nem volt az. (Helyes jogalkalmazás esetén álláspontunk szerint még az átfestés, összefirkálás is legfeljebb szabálysértés, mert a plakát papiros és nem fal, de a papír letépése nem lehet bűncselekmény.) A sajtóban megjelent információk szerint az aktivisták a plakátokat csak leszaggatták, ami tehát legfeljebb szabálysértésnek minősül, de az előállítás alapjául csak akkor szolgálhat, ha azonnal lefolytatják az eljárást.

50 ezer forintos bírsággal is büntethető, aki szemetel


150. Köztisztasági szabálysértés

196. § (1) Aki

a) a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi,

b) a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik, szabálysértést követ el.

(2) Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el.

(3) Aki a közszolgáltató elkülönített hulladékgyűjtést szolgáló gyűjtőeszközéből hulladékot vesz el, szabálysértést követ el.

(4) Az (1) és (3) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr127529832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása