HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.12.08. 21:00 program készítő

Melyik fideszes cserélné el stadionját?

Melyik fideszes cserélné el stadionját?

Itt van 2016 első fideszes ügye,az L.C.M nem a BIBAS kollégisták után megy,hanem megelőzik őket.
Így volt ez a kerítés a gánti kővekből(kénytelenek voltak a felcsúti vasútat tovább vinni,hogy a kővet le lehessen számlázni)
Így volt a MANYUP pénzek FEDEZETKÉNTI elfogadására tett javaslat(bizonyítható),ami után inkább ellopták.

Kezdődjék tehát a TIPPMIX2016--melyik fideszesé lesz az erőmű.illetve bontása.

 

bokod.jpg


A község Oroszlánytól mintegy 6 km-re található. Az M1-es, valamint az 1-es főútról Tatabánya felől Környén át, továbbá a 81-es főútról Mór-Pusztavám érintésével érhető el. Dadon keresztül Komárom, vagy Tata, valamint Császáron át Kisbér irányából is megközelíthető. A település a Vértes lábaitól északnyugati irányban fekszik.
A község mellett található a Vértesi Erőmű ZRt. Oroszlányi Erőműve, amelynek hűtőtavát a 60-as évek elején létesítették. A tavat az Által ér táplálja. Az erőmű által termelt hulladékhőnek köszönhetően télen sem fagy be a tó felszíne így folyamatos horgászati lehetőséget nyújt a horgászoknak. A település nagy részét a falu teszi ki, azonban a község erőműhöz legközelebb eső részét még a 60-as évek elején épített hat utcából álló négylakásos, földszintes, kiskertes lakótelep zárja, ahol a 60-as évektől a 90-es évekig, főként az erőműben dolgozók, külön kolóniában éltek.
Bokodtól csaknem 8 km-re az erdőben megbújva található a régi bencés apátság , a Vértesszentkereszti apátság romja. Régi útileírások szerint Bokodhoz tartozik, azonban az Oroszlányi Szénbányákhoz tartozó üzemi úton könnyebben megközelíthető Oroszlány felől.


Bokodi erőműi tó (melegvizű) Bokodi Öreg-tó (hidegvizű)

Vértesi Erőmű a környezetvédelmi normák szigorodása miatt december 31. után nem tüzelhet el szenet, és bár bejelentették a bezárást, annak pontos részletei jelenleg sem ismertek. Az erőműben 759-en dolgoznak. A Vért 2020-ig kötelezettséget vállalt Oroszlány és Bokod ötezer lakásának és közületeinek távhő- és melegvízellátására, amit 2016 januárjától az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. gázkazános „mini erőműve” lát majd el.

AZ MVM korábban azt tervezte, hogy a környezetvédelmi normák szigorodása miatt a hulladékból származó tüzelőanyagra állítják át a Vértesi Erőművet. A dolgozókat szeptember elején, a jubileumi elismerések átadásakor tájékoztatták arról, hogy az MVM és a VÉRT technológiai és jogszabályi feltételek miatt az új tüzelőanyag elégetését nem látja megvalósíthatónak.

A tájékoztatón akkor az is elhangzott, a szenes részleg működésének befejezése után az telephelyet bizonytalan időre konzerválják. A VÉRT az oroszlányi képviselő-testület számára készített előterjesztésében az erőműben 2016 után használható blokkok értékét tízmilliárd forintot meghaladó összegre tartotta.

Akkori becsléseik szerint az erőmű végleges bezárása, majd bontása és rekultivációja 37 milliárd forintot emésztene fel. A költségekre 19,5 milliárd forintig a szénfillér, a villamos energia árába épített támogatás nyújtana fedezetet.


Mindig lesz távfűtés és melegvíz

Az MVM-Oroszlányi Fűtőmű Fejlesztő Zrt. ügydöntő felügyelő bizottságának tagjaként is dolgozó Lázár Mózestől, aki az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója volt korábban, azt is megtudtuk, hogy a városban és Bokodon található több mint ötezer ingatlan, továbbá az ipari parkban termelő cégek távhővel és melegvízzel való ellátása azt követően is biztosított lesz, ha leáll az erőmű szenes részlege. Eddig ugyanis a Vért-től vásárolta mindenki az energiát, a jövőben pedig attól az új cégtől fogják, mely már építteti a gázzal üzemelő fűtőművet, méghozzá nem messze az év végéig leállítandó több évtizedes múltra visszatekintő üzemcsarnokoktól. A megyei közgyűlés hajdani fideszes elnökétől megtudtuk azt is, hogy az úgynevezett retrofit program tervezete alapján már 2014. december 31-ig be kellett volna zárni a régi erőművet, így viszont nyertek egy évet. Kiderült továbbá, hogy amíg a hő- és áramfejlesztő berendezések működnek, addig a márkushegyi bánya is üzemelni fog. Lázár Mózes elmondta még, hogy a felelősségteljesen meghozott döntésbe bizonyára belejátszott az is, hogy jövőre az úgynevezett szénfilléreket már csak rekultivációra lehetne felhasználni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr828150212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása