HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.01.23. 17:04 program készítő

Saul fia vagy Don-kanyar hősei!

Saul fia

A holokauszttal szokatlan szemszögből foglalkozó film rendezője 2011 márciusától öt hónapot töltött Párizsban, a cannes-i fesztivál égisze alatt működő filmes alapítvány, a Cinéfondation Rezidencia elnevezésű ösztöndíjas programjában, amelynek keretében a magyar gyökerekkel rendelkező Clara Royer francia írónő közreműködésével fejleszthette filmötletét, hogy elkészítse a forgatókönyvet. A film akkor még tervezett főszereplője, Saul Kaminski neve után az S.K. munkacímet viselte.[5]

Don-kanyar hősei!

 

„ E népi dallamok szebbé teszik a magyar földet. Mint testben a vér, úgy keringjenek ma is Pozsonytól a Szerém megyei Kórógyig, a kárpátaljai csiki falvakig, sőt a moldvai és a bukovinai csángóvidékekig. A népdal zeneileg összefűzi a magyar katonát minden magyar lakta tájjal és a katona védi azt a földet, ahol ezek a dallamok virulnak, szíveket összedobogtatnak.”

„Adassék tisztelet a katonaeszménynek.
A hazáért megdicsőültek szelleme töltsön el
És a Magyarok Istene segítsen meg minket! Ámen.”

ysty0.jpg

 

ysty1.jpg

ysty3.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr138304760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása