HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2014.03.05. 18:30 program készítő

Oknyomozó újságírókat keresek a választásokig

1-Cementgyárak tönkretétele-Miskolc,Bélapátfalva,Lábatlan

2-A FIDESZ vállalatainak ,képviselőjének szerepe Esztergom térségében.

-közvetlen fenyegetés a parlamentből az ügyben,hagyjuk békén,mert megégetjük a kezünket.

3-Vörös iszap katasztrófa a FIDESZ kormányzása alatt,avagy az Almásfüzitői iszapot a Dunába.

4-Fejlesztési Minisztérium válaszadási kötelezettségének kivizsgálása.(2013 óta nincs válasz)

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr425844839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2014.03.10. 10:20:22

www.szeretgom.hu/content/28554-nyergesujfalui-ingatlan

Ez a terület volt a fő stratégiai pont az ellentábor kezében, mivel pont kettészelte a jelenlegi helyszínre tervezett gyáregységet. Jómagam komoly jobboldali elkötelezettséggel rendelkező ember vagyok, de nem tartozom az idióta, elvakult emberek közé. Mindezt csak azért akartam kihangsúlyozni, hogy a célunk érdekében, azaz, hogy ennek a gyárnak ezen a területen semmi keresnivalója, nem változtatja meg a véleményem, még akkor sem, ha a jelen földszerzésben éppen két jobboldali politikus volta, aki keményen közrejátszott. Természetesen itt a Meggyes Tamásra és a Wölner Pálra gondolok. Mivel igen mélyen benne vagyok az ügyben, persze nem lehet elmenni azon tény felett sem, hogy az amúgy is igen feszült politikában minden oldalnak szüksége van a választási pénzekre, melynek tanúbizonyságát tette eddig, mint az MSZP mit az SZDSZ-is. Sajnos most beállt a sorba a FIDESZ is. Tehát arról nem kell tovább gondolkodni, hogy vajon a földterület milyen fontosságú volt a helyi polgármestereknek ( hivataloknak ), mert sajnos ezt jól tudták a fent említett egyének is. S, hogy még egy kis szösszenetet téve a dologhoz, hogy teljes legyen a kép. A Zöld Sziget egyesület egy szerződés megkötésének a lehetőségével kereste meg az Esztergomi önkormányzatot, miszerint, bérbe vette volna a területet egy úgynevezett zöld tanoda létesítésére, aminek a kialakításában igen sok vállalkozó segítséget nyújtott volna. A szerződéstervezet elkészült, majd a részemről, azaz a szervezet részéről aláírásra is került, de sajnos mivel ez a szerződés befagyasztotta volna a Holcim beruházásának a lehetőségét, meg kellett lépnie Esztergomnak ( karöltve a Gimesivel és a Holcimmel ) az adásvételt.
Zárszóként: a blogokban olvasottak közt találtam egy igen merész kifejezést, miszerint ezt a maffiához hasonlította valaki. Azt kell mondjam, hogy véleményem szerint sajnos ez nem hasonlat.

program készítő 2014.03.10. 10:29:07

Nyergesújfalu önkormányzata visszautalt 446 millió forintot a Holcim Hungária Zrt.-nek, mert a város nem tudott megvalósítani az ipari parkban egy útépítést, amelyre a település pályázatot nyert, és a Holcim biztosította volna hozzá az önrészt - mondta a polgármester hétfőn az MTI érdeklődésére.
Mihelik Magdolna (Fidesz-KDNP) szerint a tervezett beruházás azért nem valósulhatott meg, mert a közbeszerzési eljáráson ötödik helyet elérő vállalkozás megtámadta az eljárást, ami a határidők csúszását okozta. A sorozatos határidő-módosítások miatt a Holcim végül a támogatás visszafizetését kérte.
A Holcim támogatásával a település ipari parkjában egy feltáró út épült volna meg, amely segítette volna a további területek értékesítését, valamint terveztek egy szivattyútelepet, amely az ingatlanon összegyűlő csapadékvizet a 10-es út alatt vezette volna a Dunába.
A Holcim Zrt. 350 millió euró értékű beruházással Európa legkorszerűbb cementgyárát tervezi felépíteni a Nyergesújfalu Ipari Parkban, a közeli 141 éves lábatlani gyár kiváltására. Az új cementgyár az elérhető legjobb technikákat alkalmazná, azonban az építés a pénzügyi és építőipari válság miatt nem kezdődött meg.
A Holcim Hungária által közzétett eredménykimutatás szerint a vállalat nettó árbevétele 2010-ben 23 milliárd, 2011-ben 19,7 milliárd forint volt, 2010-ben 585 embert foglalkoztattak, a létszám 2011-re 464-re csökkent.

program készítő 2014.03.10. 10:31:55

Tegnap néhány órán keresztül egy nagyon érdekes okfejtés volt olvasható az esztergomitukor.blog.hu oldalon a Holcim üggyel kapcsolatban.
A blogbejegyzés írója - szokás szerint - az egekig magasztalta Meggyest, ám a szokásos támadottak listája (Kovács, Horváth, Szeretgom, jómagam... ) kibővül a megyei közgyűlés fideszes elnökével: Völner Pállal.
Vajon milyen hátsó szándék mozgatta az esztergomiakat, hogy immáron a megyei Fidesz vezetőt is célkeresztbe vették?
Vajon mi lehetett az oka annak, hogy hirtelen ez a blogbejegyzés eltűnt a világhálóról?

program készítő 2014.03.10. 10:40:39

r. Völner Páltól az alábbi levelet kaptam:
Kedves Gábor!
A másik honlapról tiltakozásomra leszedték a becsületsértésre alapot adó, valótlanságokat tartalmazó cikket. Ha nem veszed le, nektek kell vállalnotok a felelősséget, a szerző személyétől függetlenül (nyilvánosságra hozatal)
Ha kérdéseid vannak, kérlek küldd át; nem ígérem, hogy rögtön válaszolok, de érdemi kérdésekre érdemben válaszolok.
V.P.
Mi is természetesen eleget tettünk ennek a kérésnek, hiszen így is elég leterheltek a bíróságok. A "másik honlapról" a bejegyzést végül információink szerint Takács István segedelmével távolították el.
Élve a felkínált lehetőséggel kérdést azonban küldtem Völner Pálnak:

- Ki kezdeményezte a telekcserét? Esztergom vagy a megye?
- Valóban átszállt volna-e a balatonszepezdi ingatlan használati joga az esztergomi önkormányzatra a Bottyán átadása után?
A válaszokat azonnal megjelentetjük.
Villám gyorsasággal megérkeztek a válaszok

Íme:
Szeretgom: Esztergom vagy a megye kezdeményezte a telekcserét?
dr. Völner Pál: A város és a megye között több ingatlan és vagyonelem átadás és csere volt és van folyamatban. A csere időpontjában a telekrész kisajátításáról Nyergesújfalu Önkormányzata már döntött. A kisajátítási eljárásra tekintettel javasoltam, hogy minél magasabb ellenértéket kellene elérni. A város vezetői a kisajátításban elérhető ellenérték helyett a szepezdi üdülő használati jogát választották. A felvetés tehát a megye részéről érkezett, de Esztergom megtarthatta volna az ingatlant, -de csak a kisajátítás végéig.
A megyének azért érte meg a csere, mert így 40 millió Ft-hoz jutott az eljárás során, míg a szepezdi üdülő használati jogának megtartása növelte volna működési költségeinket és nem járult volna hozzá a bevételeinkhez.
Szeretgom: igaz-e, hogy a balatonszepezdi ingatlan használati joga a Bottyán átvételével átszállt volna Esztergomra?
dr. Völner Pál: A használati jog a megyei önkormányzatot illette meg, arról nem lett volna köteles lemondani a tulajdonos javára, annak használatát más intézmények javára is biztosíthatta volna a Bottyán átadását követően is.

program készítő 2014.03.10. 10:42:47

A mai napon értesültünk róla, hogy másodfokon, jogerősen megnyertük azt a pert, melyet Meggyes Tamás még az önkormányzat finanszírozásában indított a Szeretgomot kiadó cég ellen egy 2008-as újságcikk miatt, 2009 őszén.
A 2008-as cikkben a nyergesújfalui - a Holcim beruházás befolyásolásának szándékával megvásárolt - külterületi ingatlan és a balatonszepezdi Hell tábor cseréjevel foglalkoztunk. Meggyes azt sérelmezte, hogy a cikk szerint ezzel az ingatlanügylettel ő "elárulta" a korábban a beruházás megakadályozása érdekében népszavazó esztergomi embereket. A Győri Ítélőtábla indoklásában kifejti, hogy az ingatlancseréve Esztergom Város Önkormányzata valóban elvesztette azokat a jogosítványokat, amelyeket egy ingatlan tulajdonosa a szomszéd ingatlanokkal kapcsolatban bír (fellebbezési jog, kártérítési igény), így az ezzel kapcsolatos állítások a valóságnak megfeleltek.
Meggyesnek 45 ezer forint illetéket az állam felé, 150 ezer forint perköltséget pedig az alperes részére kell megfizetnie 15 napon belül.
Ez a per is egyike volt azon eljárásoknak, melyekre vonatkozó ügyvédi megbízásokat Tétényi Éva ez év januárjában vissza kívánta vonatni a képviselőtestülettel. Mint ismeretes, akkor ezt a Fidesz frakció Steindl Balázs előterjesztése nyomán megakadályozta. Az indok az volt, hogy ezen perek nélkül az önkormányzat működése veszélybe kerülne.

program készítő 2014.03.10. 10:45:51

www.kvvm.hu/cimg/documents/HU_executive_summary.pdf

A szlovák Környezetvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a Mochovce (Mohi) területén üzemelő atomerőmű 2x440MW teljesítményű 3-as és 4-es blokkok építésének környezeti hatásvizsgálati eljárása 2009. augusztustól a környezeti hatástanulmány értékelésével folytatódik. Az értesítés mellékleteként rendelkezésünkre bocsátották a környezeti hatástanulmány angol és szlovák nyelvű teljes anyagát, valamint annak magyar nyelvű összefoglalóját. Az eljárásban a Magyar Köztársaság az Espoo-i egyezmény értelmében kérte részvételét.

program készítő 2014.03.10. 10:54:03

A Fidesz megyei elnökét támadták nem kis hévvel. Nem idézném, de súlyos vádakat hangoztattak vele és a Holcim beruházással kapcsolatban. Sőt még árulónak is nevezték őt. Fura egy párton belül. „Az erkölcs, a kultúra, a szolidaritás” ez jut eszembe újra… A bejegyzés végén a megyei elnököt arra kérték, hogy tegyen meg bizonyos lépéseket.
Hogy mi lett a történet vége? Másnapra a blogbejegyzés eltünt. Horváth Mihályt pedig első fokon a megyei Fidesz kizárta soraiból.
Horváth személye visszatérő téma a lapon. A mostani számban még versbe is foglalta az ismeretlen szerző az ő kizárását.
süti beállítások módosítása