HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2015.02.21. 16:55 program készítő

HamVAS szakszervezet alapítása jön?

Esedékessé vált a szakszervezet létrehozása.

Német Kínai,Amerikai,Japán autógyártók és alkatrészgyártók dolgozóinak részére.

(Az MSZOSZ stb régi tagjai a politikusi celebpálya felé veszik az irányt,amit nekik lehet keszönni az a létminimum,munka törvénykönyve--tehát a semmiért fizettük őket.(gyárakat romboltatnak le,külföldi állampolgárok előnyt élveznek stb)

 

Az egyesülési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, amelynek alapján bárki létrehozhat másokkal szervezeteket vagy közösségeket, illetve csatlakozhat ilyenekhez, és részt vehet azok tevékenységében. A szervezetek létrehozásának részletes szabályait jelenleg több törvény is szabályozza, de ebben a kiadványban mindegyiket számba vettük, hogy megkönnyítsük az alapítást minden munkavállaló számára.  

A szakszervezetet elsődlegesen célja különbözteti meg az egyéb egyesületektől, az, hogy kifejezetten munkavállalói érdekek védelmére alakul. A szakszervezet bírósági nyilvántartásba vétellel jön létre, ezzel nyeri el jogi személyiségét, ettől kezdve lesz jogképes, azaz szerezhet jogokat, és vállalhat kötelezettségeket saját nevében.

Az egyesületek, így a szakszervezetek is úgy alakulnak, hogy legalább tíz alapító tag kimondja az egyesület megalakítását a szakszervezet alakuló ülésén, elfogadja az alapszabályát, és megválasztja ügyintéző és képviseleti szerveit. Feltétel még, hogy az egyesület Magyarországon rendelkezzen székhellyel.

Az alakuló ülés után a szervezet képviselőjének kérnie kell a szakszervezet bírósági nyilvántartásba vételét. A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani, ehhez csatolni kell még

  • az alakuló ülés jegyzőkönyvét,
  • jelenléti ívét,
  • a szakszervezet alapszabályát,
  • a tisztségviselők elfogadó nyilatkozatát,
  • valamint a székhelyhasználat jogcímét igazoló okirat másolatát.

A dokumentumokat célszerű előre elkészíteni, hogy az alakuló ülésen már csak kiegészíteni, korrigálni és aláírni kelljen. 

Kiadványunkban összefoglaljuk lépésről-lépésre a teendőket, valamint iratmintákat is mellékelünk, hogy ezzel is elősegítsük a szakszervezetek alapítását. A még sikeresebb munka érdekében a LIGA Szakszervezetek tanácsadói minden megyében örömmel és ingyenesen segítenek minden érdeklődőnek a szakszervezet alapításban.

A HamVas szakszervezet arra törekszik,hogy az Orbán Osztag közmunkásainál 3x nagyobb legyen a minimálbér az aktív dolgozók körében.

A cafeteria legkisebb összege nem lehet kevesebb mint havonta 45.000. ft

Próbaidő alatt is jár a cafeteria.

A cafeteria albérlet és szállásra is jár(nemcsak a 100 km-en kívül lakóknak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr807194687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása