HTML

választási program készítés

Friss topikok

Címkék

3 (1) (1) Címkefelhő

2016.03.15. 20:33 program készítő

A karaokeénekes,a szotyipolitikus és a budacRashes lady

A 3 magánszemély fogja kifizetni a tüntetésre vidékről felutazók költségeit.

 

A fekete ruha után a kockás a szimbólum

Sándor Mária felidézte saját esetét, amikor munkáltatóinak azzal volt baja, hogy fekete ruhában ment dolgozni. Ahogy aztán a fekete szín lett az egészségügyben a szabadság jelképe, úgy lett most az oktatás szabadságáért küzdők jelképe a a kockás ing - magyarázta Sándor Mária. Aki aztán arra tért ki, hogyan keverték bele a politikába, összehozták számtalan párttal, Soros Györggyel, pedig neki csak az ember a fontos, ezért viszont mindenkivel szóba áll, legyen bármelyik oldalon. Bátran, méltósággal, megalkuvás nélkül kell küzdeni a szabadságért, Magyaországért - mondta Sándor Mária. Majd levette kockás ingét, amelyet zászlóként feltartott, és rázendített a Ha én rózsa/zászló volnékra, majd a Himnuszra. Végül egy percre csendet kért a tömegtől, hasonlkóképpen ahhoz, amikor februárban, az esernyős tüntetésen 5 perces hallgatást. A csend után a téren a tömeg az Orbán takarodj!-rigmust skandálta.

Máőrcius 30-án egyórás sztrájk jöhet

Amíg fenyegethetnek, nincs miről beszélni, kezdte beszédét Pukli István, a budapesti Teleki Gimnázium igazgatója. Ha Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János államfő 2016. március 23-ig, azaz 8 napon belül nem kér bocsánatot az elmúlt 6 évben megfélemlített, megalázott emberektől, akkor a Tanítanék Mozgalom március 30-ára egyórás munnkabeszüntetésre szólítják fel a 70 támogató szervezetet, a 950 támogató intézményt, és a társadalom 75 százalékát, és mindenkit, aki érdekel a gyerekei jövője.

L. Ritók Nóra alapítványa, az Igazgyöngy számláját is zárolták. Senki nem tudja, mi lesz velük.

Pukli Istvánnak a szerző szerint vannak sötét foltok a múltjában, például ÁVO-s nagyapja és börtönviselt testvére. Ezek valóban Pukli sötét foltjai lennének, valóban ő felelős a rokonai tettéiért?
Munkatársunk megtudta, hogy hivatalosan 15 ezren vannak/voltak a demonstráción, ami a Hősök terétől vonult a Kossuth Lajos térre. Kollégánk hősiesen megpróbálta mind a 15 ezer résztvevőt lefotózni, számításaink szerint 146 ember kivételével ez sikerült is neki!

Sándor Mária énekelni kezdi
MÁRCIUS 15.KEDD 16:45
a "Ha én zászló volnék" Bródy-sort, közben kockás kardigánját levetve zászlóként lengeti. Majd 1 perces csendet kér.

17:28 Munkabeszüntetést hirdetett Pukli

Amennyiben a kormány képviseletében Orbán Viktor és Áder János 2016. március 23-ig, nyolc napon belül nem kér bocsánatot az elmúlt hat évben megfélemlített emberektől, akkor

március 30-ára egyórás országos munkabeszüntetést hirdetünk.
17:26 Pukli nagyon jó beszédet mond

Több tudósítónk is azt írja, hogy Pukli nagyon jó beszéddel készült, de nagyon ordít a mikrofonba.

17:25 A színpadon PUKLI ISTVÁN!

Nagy az ováció, amikor színpadra lép. Rögtön azzal kezdi, hogy lélekben velük van a nép 75 százaléka, és ott a téren pedig 35 ezer ember.

16:57 Csend borult a térre

Egy perces csendet kért Sándor Mária a tüntetőktől, miután elénekelt egy versszakot “ha én zászló volnék” c. számból, és teatrálisan levette a kockás inget.
Annak ellenére, hogy még mindig folyamatosan érkeznek az emberek a megtelt Kossuth térre, elkezdődtek a beszédek. Törley Katalin tanár, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője azt mondja, hogy ez három magánember tüntetése, amelyet láthatóan jó sokan támogatnak
Az MSZP a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és "az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését" követelte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti, Alkotmány utcai épülete előtt tartott keddi tüntetésen.

Nyakó István, az MSZP politikusa azt mondta: "követelni jöttünk és nem ünnepelni". Felidézte: 1848. március 15-én Budapest népe sem ünnepelni ment az utcákra, hanem követelni a köztársaságot, polgárjogokat, a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.

Az ellenzéki politikus összefogásra hívta fel a megjelenteket, hogy kiharcolják "a nép szavazásának a szabadságát", a népszavazást a vasárnapi zárva tartás eltörléséről. Amikor a Kúria dönt a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás ügyében, "itt fogjuk várni az NVI előtt a döntést és sokan leszünk" - mondta.

Nyakó István - aki sikertelenül próbált népszavazási kezdeményezést benyújtani a vasárnapi zárva tartás ügyében - utalt arra, hogy folyamatban van a földügyben kezdeményezett népszavazási kérdésük aláírásgyűjtése és arra kért mindenkit, ha lesz népszavazás, menjenek el és voksoljanak.

A politikus nagy tapsot kért a résztvevőktől a független magyar sajtónak, ez - mint mondta - ma a demokraták "utolsó védőbástyája", amely leleplezi az Orbán-kormány visszásságait.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettese szerint a kormány sárba tiporja Magyarország polgárainak szabadságjogait. Közölte: a kormányfő a Múzeumkertben kedd délelőtt beszélt a magyar szabadságról, miközben "semmit nem jelent neki ez a két szó, mindent megtesz azért, hogy ez ne létezzen".

Úgy fogalmazott: hogy beszélhet a magyar szabadságról, aki 300 ezer milliárd forint magánnyugdíjpénzt lopatott el az embereivel, 80 milliárd közpénzből vásárol magának lakájmédiát, tönkreteszi a magyar oktatást, egészségügyet, akinek az a célja, hogy oktatás helyett agymosás folyjék az iskolákban? Hogy beszélhet magyar szabadságról az, aki arra a hírre, hogy az NVI-ben verőemberek akadályozzák meg magyar állampolgárok népszavazási kezdeményezését, annyit mond, hogy méltatlan? - tette fel a kérdést a politikus.

Közölte, "aki azt gondolja, az oktatási rendszer hibái hibák, az tévedésben van", mert tudatosan építik le az oktatást és hoznak létre egy olyan rendszert, ahol csak a kiválasztottak gyermekei kerülhetnek egyetemre. Hozzátette: ha összeomlott a római birodalom, a Szovjetunió, "akkor ők is össze tudnak és össze is fognak, ebben biztos vagyok".

Totyik Tamás tanár beszédében azt mondta: a márciusi ifjak legfontosabb üzenete a testvériség volt és ha ma nem tudnak összefogni és "karöltve harcolni a végletekig megosztott magyar társadalom érdekeiben", akkor a hatalom bármit megtehet velünk és gyermekeinkkel is. Szólt arról is: minden pedagógus nagyon büszke, hogy a szülők és gyerekek tiltakoznak a rendszer ellen. A pedagógusok azt érzik, hogy nemcsak a tábla van a hátuk mögött, hanem az ifjúság és a szülők is - jegyezte meg. Hozzátette: nem szeretnének alattvalókat nevelni, azt szeretnék, ha szabad, gondolkodó, a saját sorsukról dönteni képes fiatalokat engedhetnének ki az iskolákból.

Görög Ákos 17 éves gimnazista iskolai tapasztalatairól beszélt a tömeg előtt a Mit kíván a magyar nemzet? címmel megrendezett tüntetésen.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke arról szólt, az embereknek elegük van az önző, öntelt politikából, és "abból, hogy gyengeelméjűnek, debilnek néznek bennünket". Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek címezve azt mondta, megérti, hogy "a kerítésen fennakadt szír kisgyerekkel könnyű eltakarni rohadó iskoláinkat és rohadó kórházainkat". De - tette hozzá - a valódi kérdés az, hogy a miniszter érez-e bármilyen lelkifurdalást a magyar gyerekekért, akiket az elmúlt években kitaszított az iskolákból, elvette tőlük a tudást, érez-e lelkifurdalást a gimnazisták miatt, akiknek "az orra előtt csapta be az egyetem kapuját", és az általános iskolások miatt, akik szorongva mennek iskolába, mert nem tudják "a központilag megtaníthatatlanra és magtanulhatatlanra varázsolt" alaptantervet.

A politikus közölte: az 1848-ban a függetlenségükért harcoló márciusi ifjakat az oroszok segítségével verték le, 1956-ban a szovjetekkel verették le a magyarokat, ma pedig "a putyinista Orbán-kormány" tesz meg mindent azért, hogy a magyarok szabadság és függetlenség iránti vágya ne teljesülhessen. Ma Orbán annak a Putyinnak lesi minden kívánságát és hajbókol előtte, akiről tudjuk, hogy minden nap Európa gyengítésén ügyködik - mondta.

A budapesti elnök is beszélt az NVI székházában február 23-án történtekről. Azt mondta, "mélyen gyáva és hitvány politikai rendszer" az, ahol "az újra és újra feltörni próbáló demokráciák előtt az utat kopaszokkal torlaszolják el". Hozzátette: a kormány a kétharmados többséget csak kamu- és bizniszpártok segítségével tudta megszerezni, "ellopták a kétharmadot és új törvényt alkotva ellopták Budapestet is", de "mindenért meg fognak fizetni".

Az NVI épülete előtt a színpadon kockás zászlók voltak, az úttestet és a járdát elfoglaló tömegben az MSZP zászlóit tartották a magasba. A rendezvény végén Nyakó István jelezte: csatlakozik a tanárok tüntetéséhez és erre biztatta a jelenlévőket is.

 

Ezek a szervezetek, csoportok vannak ott a Kossuth téren

1. 5.12 Szakszervezet a Tiszta Egészségügyért
2. A Város Mindenkié (AVM)
3. ADHD-Magyarország Alapítvány
4. Adj Hangot Egyesület
5. Agóra Oktatási Kerekasztal
6. Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete
7. Artemisszió AlapÍtvány
8. Autonóm Területi Szakszervezet (ATESZ)
9. Betegút Egyesület
10. Bölcsödei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ)
11. Careamic Önkéntes Csoport
12. Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület
13. Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület
14. Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete (EÜDSZM)
15. Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fórum
16. Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ)
17. Eleven Emlékmű (EE)
18. Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
19. Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF)
20. Európai Föderalisták Uniója
21. Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ)
22. Franciatanárok Magyarországi Egyesülete
23. Független Diákparlament
24. Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ)
25. Független Tanerők Hangja
26. Gyermekekért Baráti Kör
27. Hálózat a Tanszabadságért (HAT)
28. Háttér Társaság
29. Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000)
30. Hívatlanul Hálózat
31. Hírközlési, Média és Távközlési Szakszervezeti Szövetség (HMTSZSZ)
32. Humán Platform (HP)
33. Igazgyöngy Alapítvány
34. Kéményseprők Országos Szakszervezete
35. Kétnyelvű Iskoláért Egyesület
36. Korhatár Alatti Rokkantak Országos Szervezete
37. Könyvtárostanárok Egyesülete
38. Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ)
38. Kreatív Ellenállás
40. Krétakör Alapítvány
41. Kritikai- és Élménypedagógia Műhely (KÉM)
42. Labrisz Leszbikus Egyesület
43. Lépjünk, hogy léphessenek! Egyesület
44. LIGA Szakszervezetek
45. Liget és Szitakötő oktatási program
46. Magyar Drámapedagógiai Társaság
47. Magyar Környezeti Nevelési Egyesület
48. Magyar Óvodapedagógiai Egyesület
49. Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozat
50. Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány - "kéTTé" Alapítvány
51. Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság
52. Magyarországi Középiskolai Igazgatók Közhasznú Egyesülete (ESHA-Hungary)
53. Magyartanárok Egyesülete
54. Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ)
55. Migráns Szolidaritás Csoport (MigSzol)
56. Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
57. Napfívér Holdnővér Egyesület
58. Nevelési Tanácsadók Országos Egyesülete
59. Oktatási Vezetők Szakszervezete
60. Oktatói Hálózat (OHA)
61. Önfejlesztő Iskolák Egyesülete
62. Orvosok a menekültekért
63. Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete (OFOE)
64. Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)
65. Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)
66. Romaversitas Alapítvány
67. Szabad Oktatást! csoport
68. Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)
69. Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata (SZEFIT)
70. Szépírók Társasága
71. Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD)
72. Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete
73. Szociális Szakmai Szövetség (3SZ)
74. Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ)
75. Szuverén Civil Társaság
76. Szülői Jogi Fórum
77. Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért
78. Történelemtanárok Egylete
79. Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ)
80. Van Helyed Alapítvány

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vorosi.blog.hu/api/trackback/id/tr728480722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása